Időjárás

2024.07.18. 15:04

Tőserdőt sem kímélte a szerdai vihar

Kecskeméten a szerda esti vihar 25 milliméter esőt hozott hatalmas széllel, Lakiteleken 2-3 centiméteres jégdarabok hullottak az égből. Egyik olvasónk, Murár Gábor éppen Tőserdőn, a háza előtti kertben tartózkodott a kutyájával, amikor lecsapott a jégeső.

Barta Zsolt

– Elborult minden egyik pillanatról a másikra, bár kora este volt, minden sötét lett, iszonyatos sebességgel jött a vihar. A kutyámmal csak arra volt érkezésem, hogy a ház mellett lévő fedett részbe húzódjak. Arra már nem volt időm, hogy beszaladjak a 10 méterre lévő ajtónkon az épületünkbe. Szó szerint leszakadt az ég. A szomszéd kerítése talán 15 méterre van onnét, ahová a négylábú kedvenccel behúzódtunk, de nem láttunk semmit. Olyan intenzíven esett a csapadék, hogy a kerítés szinte eltűnt. A kanapénkat felborította a szél, a kerti füvet nem láttam, a derítő hirtelen tele lett. Nemcsak attól féltem, hogy a közelben csapkodnak be a villámok, hanem attól is, hogy a fenyőfánkat kirántja a szél – mondta Murár Gábor. 

vihar, időjárás
Fotó:  shutterstock.com / illusztráció

Madari Róbert, Lakitelek polgármestere éppen a károkat mérte fel csütörtök délelőtt, amikor beszéltünk. Mint mondta, kidőlt fák, letört hatalmas gallyak vannak a faluban, a Tisza-parton, illetve a tőserdei üdülőfaluban. Egy család udvarában egy nyárfát tépett ki a szél, ami a kerítésen átdőlve a közelben parkoló két járműre dőlt. Mint mondta, a tanyák környékén nagyobb volt a vihar. Az egyik szőlősgazda szőlőjének a felét elvitte a jég, a szentkirályi dinnyések termésében is jelentős kárt okozott a vihar.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!