Ítéletidő

2024.07.17. 20:55

Kidőlt fák, elárasztott aluljáró: tarolt a szerdai vihar Kecskeméten és környékén

Épületekre, utakra és autókra dőlt fákat hagyott maga után a Kecskemétre az esti órákban lecsapó vihar. A legnagyobb közösségi oldal közlekedéssel kapcsolatos csoportjaiban egymás után jelentek meg az erről szóló posztok. A Katasztrófavédelem tájékoztatása szerint életveszélyt nem okozott a fergeteg.

Horváth Péter

Kidőlt egy hatalmas fa a Budai úton, a benzinkútnál található kereszteződés közelében, elárasztotta a víz az aluljárót, és számos fa kidőlt vagy megdőlt.

Kidőlt fa és leszakadt vezeték a Budai Úton
Fotó: Beküldött fotó

– Épületekre dőlt, letrört és útra dőlt fákról kaptunk bejelentést a vihar nyomán, de eddig ezek egyike sem szólt életveszélyről. Egy olyan bejelentés érkezett, miszerint egy ember autójára dőlt a fa, de szerencsére a tulajdonosa nem ült benne – mondta érdeklődésünkre Varjassy László tűzoltó alezredes, a Bács-Kiskun Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője. 

vihar, Kecskemét, kidőlt fa
Kidőlt fa a Budai úton, a benzinkútnál található kereszteződés közelében
Fotó: Beküldött fotó

A helyettes szóvivő azt is elmondta, hogy a Gátér és Lakitelek közötti képzeletbeli vonal területéről érkezett a legtöbb bejelentés, belevéve Kiskunfélegyházát is, de amint elérte a vihar Kecskemétet, onnan is egyre több bejelentés futott be a katasztrófavédelemhez. Azonban ez nem tömeges káresemény, mert nem érte el a kritériumnak számító 30 esetet. Kecskemét környékét tekintve még Lajosmizséről jött bejelentés viharkárról.

Kecskeméten az említett Budai úton kívül – ahol a tűzoltók már felvágták a kidőlt fát, és annak eltakarítása zajlik –, a Batthyány utcáról érkezett bejelentés, Katonatelepen pedig jég esett.

Több közműszolgáltatással kapcsolatos jelzés is befutott a lakosságtól, vezetékre dőlt fákról is jött bejelentés – mondta Varjassy alezredes.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!