Zivatar

2023.07.13. 17:38

Másodfokú riasztást adtak ki Bács-Kiskunra

Az Országos Meteorológiai Szolgálat zivatar veszélye miatt Másodfokú (narancs) riasztást adott ki Bács-Kiskun vármegye területére.

Baon.hu

Fotó: Dudás Dávid

Az érintett területen hevesebb zivatarok kialakulására lehet számítani. A villámlások mellett kockázatot jelent a zivatarokat kísérő szél, jégeső is – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat!

A legvalószínűbb forgatókönyvek szerint csütörtökön a délutáni órákban nyugat, délnyugat felől heves zivatarok érkeznek. A leghevesebb zivatarok várhatóan rendszerbe szerveződve vonulhatnak majd a déli megyékben keleti irányba. Késő estére északnyugat felől már nagyobb területen stabilizálódhat a légkör. Péntek hajnalban a zivatarok kelet felé elhagyják az országot.

Fotó: Dudás Dávid

A legintenzívebb cellák környezetében nagyméretű jég (néhol >5 centiméter átmérőjű), szélvihar (80-100 kilométer/óra, helyenként >100-110 kilométer/óra), illetve felhőszakadás (~20-40, néhol >50 millimétert meghaladó csapadékmennyiség) is lehetséges.

Forrás: met.hu

Magas napi középhőmérséklet

Ma mérséklődik a nappali felmelegedés, a déli megyékben várható már csak 25 fok feletti, délkeleten néhol 27 fok feletti napi középhőmérséklet. Holnap már mindenütt 25 fok alatti középhőmérsékletek várhatók.

 

Forrás: met.hu

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában