Beruházás

2023.10.13. 18:54

A vasúti szállítást segítő darus csarnokot adtak át Kecskeméten – galériával

A kecskeméti Bátori Kft. Szent István körúti 2000 négyzetméteres, speciális darus csarnokát adták át péntek délután Kecskeméten.

Horváth Péter

Bátori László cégvezető (balra) elmondta, hogy pályázati forrást nem tudtak igénybe venni, így hitelből valósították meg a telephelyfejlesztést

Fotó: Horváth Péter

A vasúttal foglalkozó, infrastruktúrát és ingatlant fejlesztő családi vállalkozás új csarnokát direkt a vasúti szállításra optimalizálták, hiszen egy darus rendszer működik benne, amivel a vasúton érkezett tömegárút tudják kiemelni, majd közúti szállítóeszközre átrakodni − mondta el Bátori László cégvezető, aki hozzátette, hogy a kecskeméti Mercedes-gyár vasúti igényeire reagáltak a beruházással, és bíznak abban, hogy a gyár partnerei lesznek. 

A daru 40 tonna teherbírású, és szinte bármit képes eddig a határig leemelni a szállító járművekről. Harminc tonnás tekercsemelő C-horoggal is rendelkezik a raktár, ami lehetővé teszi, hogy akár ekkora súlyú alumínium- vagy vaslemez tekercset rakodjanak. Az építés 2019-ben kezdődött és két szakaszban húzták fel a raktárépületet. A kétezer négyzetméteren négy-ötezer tonna vaslemezt lehet elhelyezni. Bátori László elmondta, hogy pályázati forrást nem tudtak igénybe venni, így hitelből valósították meg a telephelyfejlesztést, a második ütemben a fél százalék kamatozású Széchenyi Beruházási Hitelt is igénybe vették. A beruházás mintegy félmilliárd forintból valósult meg.

Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere méltatta a fejlesztést, hangsúlyozva, hogy a város logisztikai lehetőségeit bővíti a darus csarnok. Különösen fontos az új raktáregység, mégpedig vasúti logisztikai szempontból, ami stratégiai fontosságú a városban, hiszen jelentősek a dugók a megyeszékhelyen, és ezzel a közutak terhelése csökkenhet. A polgármester szerint éppen ezért kell hangsúlyt helyezni a vasúti, illetve intermodális szállítás fejlesztésére. Szemereyné Pataki Klaudia elismeréssel szólt arról, hogy a kecskeméti vállalkozás az osztrák és a német vasút partnere is.

Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere méltatta a fejlesztést
Fotó: Horváth Péter


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!