2024.07.21. 09:15
Nyáron tele vannak vele a kukák, mégsem szemét... Mi az?
Megfejtés: a dinnyehéj! Érdemes kidobás helyett összegyűjteni, ugyanis nagyszerű finomság készülhet belőle, amit az egész család imádni fog.
Nem csak a dinnye húsa finom, a héja is felhasználható
Forrás: Shutterstock
Nyáron a legtöbben imádják a hűsítő dinnyét, a forró napokon sokszor mást nem is kívánunk enni. Azonban rengeteg dinnyehéj kerül a szemétbe a gyümölcshús elfogyasztása után – pedig nagyon jól fel lehet használni.
Cikkében a Bors egy egyszerű dinnyehéjlekvár receptjét idézi a Mindmegette portálról. A siker garantált, az egész család odalesz érte!
Hozzávalók:
1 kg görögdinnyehéj
50 dkg cukor
1 db citrom
A görögdinnyehéjról lehámozzuk a külső, sötétzöld részt. A világos részét lereszeljük, vagy apróra daraboljuk. Nagy méretű főzőedénybe tesszük, hozzáadjuk a citrom lereszelt héját és kifacsart levét, valamint a cukrot is. Fedő alatt puhára főzzük (1-1,5 óra), közben időnként megkavarjuk.
Az elkészült lekvárt megtisztított befőttes üvegekbe töltjük, lezárjuk, és szárazdunsztba tesszük. Felbontás után tároljuk hűtőben !