2018.05.19. 21:15
Így készül a klasszikus bodzaszörp
Megéri a fáradozást ez a remek üdítő.
Ki ne szeretné a bodzaszörpöt? Ez az édes, különleges finomság otthon is elkészíthető, mutatjuk a Mindmegette receptjét.
HOZZÁVALÓK
1 l víz
3 db citrom leve
50 dkg cukor
kb. 20 db bodzavirág
ELKÉSZÍTÉS (kb. 60 perc)
A vizet a cukorral és a citromlével felfőzzük,majd hozzáadjuk a bodzavirágokat is.Egy órán át hagyjuk állni, majd vékony anyagon vagy több réteg gézen átszűrjük.
A kész szörpöt 1/2 literes üvegekbe öntjük. Ezzel az eljárással körülbelül két hétig, ha pedig sterilizáljuk az üvegeket, akkor akár fél évig is eláll ez a finom ital. Ehhez az üvegeket körülbelül 20 percig főzzük a 120 °C-os vízfürdőben.
Borítókép: Illusztráció / Shutterstock / Syda Productions