Konferencia

2024.03.27. 14:28

Orbán Viktor lesz a főelőadó a brüsszeli NatCon-on

A Nemzeti Konzervativizmus Konferencia témája a nemzetállam megőrzése lesz.

MW

Orbán Viktor miniszterelnök interjút ad a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának a brüsszeli Közmédia Központban az Európai Unió állam- és kormányfői találkozójának második napján, 2024. március 22-én

Forrás: MTI

Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Brüsszelben rendezik meg április 16-án és 17-én a Nemzeti Konzervativizmus Konferenciát (NatCon), amelynek témája a nemzetállam megőrzése Európában – írja a Magyar Nemzet.

Az eseményen Orbán Viktor miniszterelnök lesz a főelőadó, erről Orbán Balázs, a kormányfő politikai igazgatója osztott meg egy bejegyzést a közösségi oldalán.

A NatCon olyan közéleti személyiségeket, újságírókat, tudósokat és diákokat hoz össze, akik megértik, hogy a konzervativizmus múltja és jövője elválaszthatatlanul kötődik a nemzet eszméjéhez, a nemzeti függetlenség elvéhez, valamint azoknak az egyedi nemzeti hagyományoknak az újjáélesztéséhez, amelyek egyedül képesek egy népet összekötni és virágzásukat elősegíteni.

A nemzeti szuverenitást érintő kihívások, amelyeket az EU egyre szorosabb unióra való törekvése jelent, egyedülálló lehetőséget teremtenek a politikai konzervativizmus számára, hogy alternatív jövőképet mutasson be Európáról. A közelgő uniós parlamenti választások még sürgetőbbé teszik a választók prioritásainak megfogalmazását és annak bizonyítását, hogy a konzervatív eszmék mennyire fontosak az európai nemzetek jövője szempontjából – olvasható a konferencia honlapján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában