Kérilabda

2024.03.13. 18:11

Lezárult az első kör

Az alapszakasz utolsó fordulójában Inárcsra látogatott a KNKSE a női kézilabda NB II G-csoportjában. A találkozót jól kezdte, de rosszul folytatta, így kikapott a Kecskemét, de ettől függetlenül ott lesz a felsőházban. A Bácsalmás ugyancsak tét nélküli találkozón maradt alul Szarvason.

Nyitray András

A KNKSE meccse előtt biztos volt, hogy a kecskemétiek a felsőházban folytathatják a bajnokságot, ám ugyanez volt a helyzet a soros ellenféllel, az Inárcs-Örkénnyel is. Az egymás ellen megszerzett pontokat viszik magukkal a csapatok a rájátszásba, így kulcsfontosságú összecsapás volt a szombat esti. Noha a KNKSE a szünetben még csak három góllal volt lemaradva, a második félidőben a hazaiak még rá tudtak tenni egy lapáttal, így 37–30-ra megnyerték az összecsapást. A Kecskemét így is bejutott a felsőházba, ahol az ENUSE (12 pont), Gyula (10), Békéscsaba (6), KNKSE (5) Szarvas (4), Vecsés (4), Inárcs-Örkény (3) lesz tagja a G- és H-csoportból összerakott mezőnynek. 

knkse, kézilabda, meccs
Most jönnek az igazán izgalmas csaták majd a kézilabda bajnokságokban
Fotó: Bús Csaba

A Bácsalmás már tét nélkül, biztos ötödikként utazott el a H-csoportban Szarvasra, ahol végül 29–22-es vereséggel zárta le az alapszakaszt. A PVSE ezzel az alsóház első helyéről rajtol 12 ponttal, mögöttük a Rákosmente (9), a MÁV SC (8), a Mezőtúr (6), a Cegléd (5), a K. Szeged (4), a BVSC (2), a Tisza Volán (2) következik. Az NB II-es bajnokságban a férfi mezőny már korábban kialakult, ezzel véget ért a nőknél is alapszakasz, a bajnokság viszont csak március végén folytatódnak majd. 

Érdemes kitekinteni a vármegyei I. osztály küzdelmeire is, ahol a nőknél ugyancsak véget ért az alapszakasz. Az már biztos volt, hogy az egymás sarkát taposó Kalocsa, Nemesnádudvar, Mizse KC trió ott lesz a legjobb négyben, azonban a negyedik helyért még a Kiskunmajsa és a Kiskunhalas csatázott. Előbbi jött ki ebből jobban, hiszen Solton nyertek 17–28-ra, amíg a halasi csapat Kalocsán kapott ki 37–26-ra. A Nemesnádudvar Lajosmizsén nyert 25–28-ra, így a Kalocsa mögött bejött a második helyre, maga mögé szorítva a Lajosmizsét. 

A férfiaknál a Kiskőrös 29–25-re nyert Kiskunhalason, így egy mérkőzéssel többet játszva jelenleg kettő ponttal vezet a Kiskunmajsa előtt. A soltvadkerti rangadót az STE nyerte a KUSE ellen 29–17-re, míg a Gézengúz UKC 32–26-ra nyert végül a Balogh Tészta Tiszakécske VSE otthonában ezúttal. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában