Baon podcast

2024.04.25. 15:19

Megnyitották az első Kecskeméti Ifjúsági Fesztivált – galériával

Csütörtökön egy együttműködési megállapodás megkötésével egyszerre megnyitották az első, hagyományteremtő szándékkal létrejött Kecskeméti Ifjúsági Fesztivált. A programsorozat középpontjában, április 25-27. között a fiatalok, az ő érdekeik, kéréseik állnak.

Orosz Fanni Flóra

A Neumann János Egyetem CAMPUS-án ünnepélyes keretek között megnyitották az első Kecskeméti Ifjúsági Fesztivált. A fesztiválon, melynek középpontjában természetesen a fiatalok állnak, nemcsak helyi középiskolások és egyetemisták vesznek részt, de velük együtt szórakozik 130 határon túli diák is. A következő napokban egymást és Kecskemét városát megismerve közösen vehetnek részt workshopokon, interaktív programokon, zenés eseményeken. A megnyitón az esemény házigazdája, egyben a rendezvény egyik szervezője, Simon Péter, a HIFI (Hírös Fiatalok Egyesület) elnöke köszöntötte a résztvevőket. Simon Péter elárulta, hogy a fesztivál célja a nemzeti értékek megőrzése és a fiatalok fejlődésének támogatása kulturális és szórakoztató programokkal. 

ifjúsági fesztivál, megnyitó, megállapodás
Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere
Fotó: Bús Csaba

Beszédet mondott dr. Sági Norberta, a Neumann János Egyetem rektorhelyettese, aki hangsúlyozta, hogy az egyetem a várossal karöltve közösen igyekszik a szolgáltatásaikat minden korosztályra kiterjeszteni. A rektorhelyettes fontosnak tarja, hogy a mai fiatalok kellőképpen felkészüljenek a jövőre, ebben pedig minden tőlük telhető segítséget és erőforrást felajánlanak. – Ti vagytok a mi jövőnk. Reméljük, hogy ti fogjátok megoldani azokat a gazdasági, szociális, társadalmi problémákat, amikkel mi is küzdünk egy ideje – fogalmazott a rektorhelyettes.

A fiatalokért felelős helyettes államtitkár, Nagy-Vargha Zsófia szerint a társadalom akkor tud igazán hatékonyan működni, hogyha a jövő nemzedéke, vagyis a mostani fiatalok is hatékonyan tudják élni mindennapjaikat, ennek pedig kiemelt eszköze az oktatás, valamint a közösségépítés.  – Öröm látni, hogy egy város számára fontos az ifjúság, ezt pedig külön köszönjük Kecskemétnek – mondta Nagy-Vargha Zsófia.

Kecskemét városáról rövid összefoglaló videót is láthatott a közönség, melynek középpontjában az innováció, a folyamatos fejlődés állt. Ezt követően Kecskemét város polgármestere, Szemereyné Pataki Klaudia is köszöntötte a fiatalokat. – Legyen úgy, ahogy ti akarjátok – szólította meg a diákokat a polgármester, felhívva a figyelmet a város és a fiatalok közötti nyílt kommunikáció fontosságára. 

A Kecskeméti Ifjúsági Fesztivál megnyitóján egy újabb együttműködési megállapodással is gazdagodott a város, hiszen a Nemzeti Ifjúsági Tanács és a Magyar Ifjúsági Konferencia ezúttal tette hivatalossá a város fiataljai iránti elkötelezettségét. A megállapodás célja a szakmai együttműködés kialakítása és a fiatalok erkölcsi, szakmai és kulturális támogatása. Az együttműködési nyilatkozatokat Kecskemét polgármestere, Szemereyné Pataki Klaudia, Edmár Attila, a Magyar Ifjúsági Konferencia elnöke és Kovács Péter, a Nemzeti Ifjúsági Tanács Szövetség elnöke írták alá.  

A cikkben szereplő podcast megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!