Pályamunka

2024.04.25. 16:22

A Nobel-díjas Karikó Katalin nyújtotta át a díjat a kiskunhalasi Fazekas Bálintnak

A Szegedi Tudományegyetem és a Nobel-díj elnevezésű alkotói pályázattal folytatódott az SZTE ismeretterjesztő kampánya. A TikTok-videó kategóriára középiskolások és szegedi egyetemisták, míg a plakát és vers kategóriára csak SZTE-hallgatók nevezhettek. A középiskolások ötletversenyen vettek részt. Az érdekes feladatokban legjobban teljesítők jutalmát a Nobel-díjas Karikó Katalin nyújtotta át a díjazottaknak.

Pozsgai Ákos

A tudomány és a művészet tárgya ugyanaz: az ember és a természet, a gondolat és a világ… E kiindulópont alapján az SZTE NKI alkotói pályázatot hirdetett szegedi egyetemistáknak, míg az SZTE Junior Akadémia a középiskolásokat hívta vetélkedőre. Mint arról a delmagyar.hu is beszámolt, a Nobel-díjas Karikó Katalin egykori csoporttársai közül Géczi János és Szabados László elvállalta, bekapcsolódik a két korcsoport alkotásait értékelő zsűri munkájába. Az értékes jutalmakat Karikó Katalin adta át a legjobbaknak – számolt be róla a delmagyar.hu.

díj, Fazekas Bálint, Kiskunhalas
A Nobel-díjas Karikó Katalin nyújtotta át a díjat a kiskunhalasi Fazekas Bálintnak
Fotó: Karnok Csaba / delmagyar.hu

Fazekas Bálint, a kiskunhalasi II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Technikum 9.a osztályos informatikus tanulója harmadik helyezést ért el az SZTE Junior Akadémia, valamint az SZTE Nemzetközi és Közkapcsolati Igazgatóság meghirdetett A Szegedi Tudományegyetem és a Nobel-díj című videópályázaton. A pályamunkában egy szegedi kötődésű Nobel-díjas életútját és a Szegedi Tudományegyetemhez való kötődését kellett kreatívan bemutatni. Bálint, Karikó Katalin személyét választotta témának, ezt kiválóan megoldotta, és az eredményhirdetésen magától Karikó Katalintól vehette át díját.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában