Ünnepség

2024.04.26. 17:30

Jubileumi képeskönyvet kaptak ajándékba a végzős középiskolások Félegyházán – galériával

Idén ünnepli várossá nyilvánításának 250 éves évfordulóját Kiskunfélegyháza. A jubileumra készült el a 250 éves város Kiskunfélegyháza című képeskönyv, amellyel minden végzős középiskolást megajándékoz a város. A könyvek ünnepélyes átadását pénteken tartották a városháza dísztermében, ahová a minden félegyházi középiskolából a legkiválóbb diákokból álló öt fős delegáció kapott meghívást. Ők vitték el iskolatársaiknak az ajándékkönyvet.

Vajda Piroska

A diákokat Görög Anita, az önkormányzat kulturális referense, a könyv egyik szerzője köszöntötte, majd röviden a jubileumi kötet megvalósításáról beszélt. Elmondta, az ünnepi kötet megalkotásán nagyon sokan dolgoztak, de elsősorban Rosta Ferenc, alpolgármester, illetve Nagy Ferenc, grafikus segítették. Elhangzott, hogy a jubileumi képeskönyvet lapozgatva megismerhetik a diákok a város nevezetességeit, a városrészeket, a pihenőparkokat, a külterületeket. Bepillantást nyerhetnek Kiskunfélegyháza sokszínű kulturális életébe, jeles ünnepeibe. Megismerhetik a város díszpolgárait, sportolóit, művészeti. De képet kaphatnak a város gazdaságáról is. Ugyanakkor megtudhatják azt is, miért is kapta Félegyháza az iskolaváros elnevezést.

képeskönyv, végzősök, jubileum
A könyvek ünnepélyes átadását pénteken tartották a városháza dísztermében, ahová a minden félegyházi középiskolából a legkiválóbb diákokból álló öt fős delegáció kapott meghívást
Fotó: Vajda Piroska

A könyvek átadása előtt Csányi József, polgármester is szólt a diákokhoz. Arról beszélt, milyen szerencsések Félegyháza polgárai, mert részesei lehetnek ennek a jubileumi évfordulónak. Idén azt ünneplik, hogy 250 éve kapta meg mezővárosi rangját Félegyháza Mária Terézia királynőtől. A városvezető arról is beszélt a végzős diákoknak, hogy ők jelentik a város jövőjét. Mint mondta, lehet, hogy köztük van a jövő polgármestere is. Arra kérte a diákokat, hogy bárhová is sodorja őket az élet legyenek büszkék szülővárosukra, arra, hogy félegyháziak. 

Jubileumi könyvet vehetett át a Constantinum Intézmény nevében: Kaldenekker Luca, Nikula Kitti, Haticza Anna, Tarjányi Blanka és Kiss Lukács. A Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskolából: Csincsák Anna, Hegedűs Titanilla, Kardos Dorina, Miholics Rita és Rózsa Kornél. A Móra Ferenc Gimnázium nevében: Cseklye Balázs, Borzai Viktória, Géró Milán, Kis Virág Dorottya és Kőfalvi Dorottya. A Kiskunfélegyházi Szent Benedek PG Két Tanítási Nyelvű Technikum nevében: Károly Annabella, Czakó Tibor, Tóth Gergő, Kiss Márk és Friebert Erik. A Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Közgazdasági Technikum nevében: Gémes Kitti, Sárkány Elizabet, Németh Réka, Dinda Liza és Borsos Donát. A Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kossuth Lajos Szakképző Iskola nevében: Besze Zoltán, Pataki Roxána, Pataki Vivien, Sántha Klaudia és Rácz Jenifer. A Tiszta Forrás Waldorf Gimnázium nevében: Dobány Barnabás és Máté Nina Boglárka.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában