Ültess Fát Mozgalom Egyesület

2024.05.07. 14:22

Faültetés: önkéntesek is zöldítették Kiskőröst

Újabb fákkal gyarapodott Kiskőrös. Mintegy 18 növényt ültettek el a napokban a helyi önkéntesek.

Barta Zsolt

Korábban már arról írtunk, hogy a projekt főszereplője a kiskőrösi Ültess Fát Mozgalom Egyesület rendszeresen keresi a pályázati lehetőségeket a fásítási programjai megvalósításához. Az egyik kiskereskedelmi lánc immár a tizennegyedik alkalommal meghirdetett Ön választ, mi segítünk elnevezésű pályázatán az idén is sikeresen vett részt a szervezet. Az egyesület Közösségi faültetés Kiskőrösön elnevezésű programjával bekerült azon kedvezményezettek közé, akikre idén január 15. és február 11. között zsetonok bedobásával lehetett szavazni a kiskőrösi és a kalocsai nagyáruházakban.

Az egyesület tagjai, és a rendőrök is részt vettek a faültetési akcióban
Fotó: Kapott fotó

Az adott körzetben azt a 3 szervezetet, amelyik a programok elbírálói szerint arra érdemes volt, támogatták.

A szavazás végeredménye:

1. Ültess Fát Mozgalom Egyesület: 14.163 zseton – 400.000 forint

2. Homokmégy Kéknefelejcs Óvoda: 13.548 zseton – 200.000 forint

3. Kalocsai Földön Futók Sportegyesület: 8.506 zseton – 100.000 forint

A kiskőrösi Ültess Fát Mozgalom Egyesület elnöke Filus Tibor elmondta, hogy a tervezett projekt keretében a hónap elején a polgárok összefogással 18 oszlopos juhart ültettek el a Vasvári Pál utcában. A munka az Ültess Fát Mozgalom Egyesület szakmai vezetőjének, Ba Irénnek a vezetésével történt, melyben részt vettek helyi önkéntesek, a kiskőrösi nagyáruház vezetője, Vasmaszki Nóra, valamint a Kiskőrösi Rendőrkapitányság vezetője, Tartott Zsolt irányításával a rendőrség munkatársai. A faültetésre eljött a Bem József Általános Iskolából Lasztovicza László igazgató, valamint több osztály is és örökbe fogadott egy fát, amelyet az osztályközösség fog öntözni.

A Bem iskola diákjai szorgoskodnak a felvételen
Fotó: Kapott fotó

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában