Átadó ünnepség

2024.04.25. 12:49

Defibrillátort adományoztak a bácsalmási időseknek

Csütörtökön délelőtt átadóünnepséget tartottak a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Gondviselés Háza Időskorúak Otthonában.

Juhász Jenő

A Kosza-Med Kft. egy Lifepak CR Plus AED típusú defibrillátort ajánlott fel, míg a bácsalmási Mentő Alapítvány új elektródákkal és akkumulátorral látta el a készüléket, valamint elvégeztették annak a bevizsgálását.

adomány, defibrillátor, idősek
Huszák Zsolt, Vicsek János, Császár-Simon Mariann és dr. Kőhidi Csaba.
Fotó: Juhász Jenő

Az adományozó cég ügyvezetője, dr. Kőhidi Csaba és Vicsek János, a Bácsalmás Mentő Alapítvány elnöke adta át az egészségügyi eszközt Császár-Simon Mariannak, a Gondviselés Háza intézményvezetőjének. Az összejövetelen jelen volt még Huszák Zsolt is, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Bácsalmási Önkéntes Csoportjának a lelki vezetője. Az adományozottak nagyon örültek az életmentő készüléknek, amit két tortával köszöntek meg.

A jelenlévő szakemberektől azt is megtudtuk, hogy Bácsalmáson most már kettő darab kihelyezett defibrillátor áll a lakosság rendelkezésére a gyorsabb segítségnyújtás érdekében. Tervek között szerepel még továbbiak beszerzése is, amiket a környező nagyobb településeken helyeznének ki. 

adomány, defibrillátor, idősek
Császár-Simon Mariann és néhány időskorú gondozott.
Fotó: Juhász Jenő

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában