Kecskemét

2024.01.10. 12:59

Még mindig rejtély, mi okozza a különös hangokat a Széchenyivárosban

Az már tudható, hogy honnan nem jönnek a különös hangok.

Orosz Fanni Flóra

Illusztráció

Fotó: Shutterstock

Korábban beszámoltunk arról, hogy a Kecskeméten, a Széchenyivárosban rejtélyes robbanások zaja riasztják fel éjszaka az ott élőket.  

Azóta eltelt néhány nap, és úgy tűnik a dörrenések sem zavarják már a lakók nyugalmát, viszont a rejtélyes zajt továbbra sem sikerült beazonosítani. Utánajártunk, és megkérdeztük a rendőrséget is erről a félelmetes jelenségről, viszont megnyugtató válasszal ők sem tudtak szolgálni. 

„Tájékoztatjuk, hogy az elmúlt héten (jellemzően a szilveszteri időszaktól kezdődően) a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába néhány alkalommal érkezett hanghatással kapcsolatos bejelentés: jellemzően ezek petárdázásról szóltak, illetve 1-2 esetben autók hangos kipufogójára panaszkodtak a bejelentők. A rendőrség minden bejelentést követően a megadott helyszínre ment, és szükség esetén intézkedett. Az Önök által kérdezett „robbanásszerű hangokkal” kapcsolatosan nem érkezett bejelentés.” – fogalmazott a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata.

Arról is beszámoltunk, hogy a fültanúk szerint petárdázásoz túl hangos volt a durranás, és inkább erős villámcsapáshoz, vagy ágyúdörrenéshez tudnák hasonlítani a hanghatást. A különös zajról szóló posztok alatt megjelenő kommentek szerint a Széchenyivárosban korábban is tapasztaltak hasonló hangokat, melyek volt, hogy a Kecskeméti Termostar Hőszolgáltató Kft.-től jöttek, de ezúttal más a helyzet. 

„Tájékoztatjuk, hogy a Termostar Kft. az ünnepek alatt és azt követően is folyamatosan és zavartalanul biztosította az immár megújuló energia alapú távhőszolgáltatást 40 000 fogyasztója részére. A levelében említett hanghatások teljes mértékben függetlenek vállalatunk tevékenységétől.” – kaptunk választ a megkeresésre.

A megoldáshoz egyelőre nem kerültünk közelebb, de az, hogy a Termostarnak nincs köze a különös hangokhoz, már egészen bizonyos.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában