Friss hírek

2005.12.10. 14:42

Vasárnaptól új MÁV- és Volán-menetrend

December 11-én lép életbe a MÁV és a Volán 2006. évi menetrendje, jelentették be a két közlekedési vállalat illetékesei.

BAMA

A MÁV az új menetrendben a fővárosi és a megyei jogú városok elővárosi közlekedésének fejlesztésére helyezte a hangsúlyt, és új járatokat indít a határmenti forgalomban. Az elővárosi vasúti forgalomban kiterjesztik az ütemes jellegű menetrendet a csúcsidőszakokban. Józsefváros forgalmának jelentős része a Keleti, illetve a Kőbánya-Kispest pályaudvarra kerül. A vasúttársaság jegyelővételi akciót hirdet, hogy az év végi ünnepek környékén kevesebbet kelljen az utasoknak sorban állni a pénztáraknál. Azok az utasok, akik a kijelölt pénztárakban december 10-e és 18-a közötti utazásra váltják meg legalább 100 kilomézeres távolságra szóló menetjegyeiket, 100 kilométerenként 100 forint értékű kupont kapnak. Az utazásnak december 23-a és január 3-a között kell megtörténnie. Az így kapott kupont az utasok a 2006 január elseje és március 31-e közötti utazásuknál használhatják majd fel.

A Volán-társaságok új menetrendjében a helyközi forgalomban az előző évivel azonos járatszám szerepel, munkanapokon naponta 42.242 járat közlekedik. A helyi forgalomban a járatszám 6,7 százalékkal nő és 37.805 járat szállítja az utasokat. A nemzetközi forgalomban nincs változás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!