Közélet

2008.10.30. 09:16

Geográfust díjaztak az építészek

A megye építészetének ügyét nem csak építészek viszik előbbre, de ők adják érte a díjat.

B. F. I.

Rendhagyó módon tette emlékezetessé szerdán Kecskeméten októbert, az építészet hónapját a Bács-Kiskun Megyei Építészkamara.
Az eddig végzett szűkebb szakmai tevékenységen túl ezután rendszeresen kiadják a Bács-Kiskun Megye Építészetéért Díjat. Ám ezt nem építész kapja, hanem olyan személy, aki nem szakmabeli, de támogatta az építészet ügyét. Mint Borbély Lajos, a megyei építészkamara elnöke fogalmazott, olyanokat díjaznak, akik „jószándékú összekacsintással segítették az épített környezet minőségének javítását".
A Három Gúnárban tartott ünnepségen a díjat első alkalommal dr. Csatári Bálint geográfus vehette át, aki évtizedeken át vezette Kecskeméten a Magyar Tudományos Akadémia alföldi intézetét. Csatári Bálint oroszlánrészt vállalt a Kecskemét városrendezési tervét megalapozó fejlesztési koncepció kidolgozásában, a tanyavilágban végzett kutatásai pedig hozzájárultak ahhoz, hogy többet tudjunk e hagyományos életformáról és annak építészetéről.

[caption id="" align="alignleft" width="300"] Borbély Lajos építész és Csatári Bálint geográfus
[/caption]


 

Címkék#Kecskemét

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!