Kecskemét

2024.04.19. 13:14

A cukorbetegek kaphattak tanácsokat a hunyadivárosi főzőkörön – videóval

A hunyadivárosi vegetáriánus főzőkör szervezői havonta igyekeznek változatos és érdekes témákkal, valamint receptekkel megajándékozni az érdeklődőket.

Lizik-Varga Katalin

Ezúttal a cukorbetegségre helyezték a hangsúlyt. Az alkalmon Restás László, adventista lelkész mesélte el személyes tapasztalatait a diabéteszről. Természetesen az előadás közben a látványkonyhában folyamatosan készültek a cukormentes finomságok. Munkácsi Attila szakácsnak köszönhetően a megjelentek például paradicsomlevest, de még egy cukor nélkül készült zabpehelylisztes süteményt is kóstolhattak.

előadás, főzőkör, diabétesz
Restás László, adventista lelkész mesélte el személyes tapasztalatait a diabéteszről és az előadás közben Munkácsi Attila szakácsnak köszönhetően a látványkonyhában folyamatosan készültek a cukormentes finomságok. 
Fotó: Lizik-Varga Katalin

Ahhoz, hogy a cukorbetegséget sokkal jobban tudjuk kezelni, át kell nevelődnünk

 – mondta Restás László, aki 2008-ban változtatott életmódot a diabétesze miatt.

A lelkész szerint az egészségtelen életmód hozzájárulhat a cukorbetegség kialakulásához. Miközben a cukorbetegek egyre inkább elhíznak, a szervezetük valójában éhezik – hangsúlyozta. Ezért tartja fontosnak többek között a helyes táplálkozást vagy éppen a testmozgást.

előadás, főzőkör, diabétesz
Fotó: Lizik-Varga Katalin

Az alkalmon részt vett több diabéteszes résztvevő is, ők különösen örültek az újabb cukormentes ételek receptjeinek. Természetesen rengeteg kérdés merült fel a témával kapcsolatban és a recepteket illetően is, melyekre készséggel válaszoltak az illetékesek.

előadás, főzőkör, diabétesz
Fotó: Lizik-Varga Katalin

A főzőkör hagyománya szerint tovább folytatják azoknak a megajándékozását, akik megfőzik és fényképpel igazolják, hogy elkészítették az előző havi főzőkör valamely ételét. A következő alkalmon a tervek szerint a testmozgás és a sport kerül majd előtérbe.

A cikkben szereplő videó megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában