Hirdetés

2024.08.09. 08:00

Nagy sikerrel zárult a football-golf világbajnokság a Hungarikum Ligetben

Nagy sikerrel zárult a football-golf világbajnokság a Hungarikum Ligetben a közelmúltban. Az egyedülálló sportág egyre ­növekvő népszerűségét bizonyítja, hogy a versenyre a világ minden tájáról érkeztek sportolók, hogy összemérjék tudásukat. A fantasztikus környezet és a kiváló szervezés felejthetetlen élményeket nyújtott mind a játékosok, mind a nézők számára.

PR cikk
Nézőből sem volt hiány a versenyen
Fotó: Magyar Péter

Baukó Ferenc, a verseny házigazdája elmondta, a football-golf két sportág, a golf és a futball ötvözéséből született. A mindenki által kedvelt labdarúgás a golf eleganciájával egészült ki, így jött létre az egyre népszerűbb football-golf. A sportág fő célja, hogy egy normál méretű futball-labdát a lehető legkevesebb számú rúgással az elrúgó helyről a pályaszakasz végén elhelyezkedő lyukba kell eljuttatni a kihelyezett akadályokon keresztül. A golf szabályait betartva, a labdarúgásban megszerzett labdairányító technika, pontos rúgások és koncentráció viszi sikerre a játékosokat.

 

Baukó Ferenc hozzátette: a négynapos eseményen 11 ország közel 300 versenyzője állt az elrúgókhoz. A kánikulai melegben a játékosoknak minden játéknapon 2x18 szakaszt kellett teljesíteniük az egyéni, illetve a páros verseny során. A Lakiteleki Nimród Egyesületet 21 játékos képviselte, akik a nemzetközi játékosokkal is megtűzdelt, rendkívül erős mezőnyben tisztességesen helytálltak. Az egyesület legnagyobb büszkesége Zsámboki Sándor, aki a Magyar Válogatott tagjaként ezüstérmet szerzett.

 

Férfi egyéni kategóriában a Lakiteleki Nimród Sportegyesület valamennyi tagja kitartóan versenyezett, így 195 induló közül Zsámboki Sándor 27., Mészáros Ramón 36., Baukó Ferenc 82., Buzás Attila 95. helyezett lett. Az egyesület többi tagja: ifj. Buzás Attila, Kalics József, Kenéz Dániel, Eckshmidt Bence, Molnár Arnold, Molnár Béla, Komonyi Gábor, Tumpek László, Kenéz Sándor, Mészáros Zoltán, Balla Gábor és Eckschmidt Zorán a mezőny középső harmadában ­végeztek.

 

Női egyéni kategóriában a Nimród Egyesület versenyzője, Csontos Mónika 15. helyezést ért el. Férfi szenior kategóriában Tumpek László 25., Pálosi Attila 32. és Mészáros Zoltán 28. helyezést ért el.

 

Férfi páros kategóriában holtversenyben 4. helyezést ért el a Lakiteleki Nimród Sportegyesület két játékosa: Mészáros Ramón és Zsámboki Sándor. Női párosban a Nimród Egyesület női versenyzője, Csontos Mónika az UTE játékosával, Molnár Anitával 17. lett.

Juniorkategóriában a lakiteleki egyesület tagja Riczu Regő 9., Kenéz Balázs 15. és Szabó Zsadány 19. helyezett lett.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában