labdarúgás

2021.04.14. 19:11

Mind a Nyárlőrinc, mind a Kerek kettő otthon tartotta a pontokat

Két, a 16. fordulóból elhalasztott mérkőzést pótoltak szerdán a megyei másodosztályú labdarúgó bajnokság Északi csoportjában, a Nyárlőrinc–Lakitelek, és Kerekegyházi SE II.–Solti FC mérkőzést.

Vincze Miklós

Papíron a mérkőzés előtt a 19. forduló zárását követően tizenhat mérkőzésből harmincnégy szerzett ponttal a 3. helyen tanyázó Nyárlőrinc volt az örökrangadó esélyese a 17 mérkőzésből harminc pontot összeszedő, a 6. helyen álló Lakitelek ellenében, de a Lakitelek, Nyárlőrinc, Tiszaalpár triumvirátus egymás elleni találkozóin általában félrevezető, hogy mit mutat a bajnokság tabellája. A mérkőzés ezúttal is szoros, végig küzdelmes volt. Farkas Márk már az 5. percben megszerezte a hazaiak számára a vezetést, az első félóra zárása előtt pedig megduplázta az előnyt. A vendégeknek erre csak egy válasza volt, Erős Gergő szépített a 72. percben, több gól azonban már nem esett, így a győzelmének köszönhetően nem csak a három pontot söpörte be Kemenes György csapata, hanem harminchét ponttal át is vette a vezetést a tabella élén.

Nyárlőrinci LSC–Lakiteleki TE 2–1 (2–0)

Nyárlőrinc, vezette: Baranyai Dávid (Rosta Kevin, Balogh Bence)

Nyárlőrinc: Balla – Palatinus, Tóth R., Horváth B. (Sáfrány 87.), Nyúl, Németh, Farkas (Kovács M. 93.), Vojtovics, Lakatos, Orosz, Bali (Mohácsi 85.). Edző: Kemenes György.

Lakitelek: Verebélyi – Faragó (Kovács L. 56.), Kovács J., Magyar, Győri, Erős, Illés, Kasza (Anka 82.), Huber, Hencz (Varga S. 58.), Tamásy. Edző: Seres Zsolt.

Gól: Farkas az 5., 28., illetve Erős a 72. percben.

Sárga lap: Németh az 54., Bali a 74., illetve Illés a 20., Kovács J. a 45. percben.

A kerekegyházi találkozó esélyesének a Solt számított, hiszen Vaskó József csapata a közelmúltban, egy káprázatos sorozatnak köszönhetően már a dobogón is megfordult, és két döntetlen után szerettek volna oda visszakerülni. Az első félidőben Boronkay és Nagy László kétgólos vezetést szerzett a hazaiaknak, Széles még az első játékrész lefújása előtt szépített. Pribék a 65. percben egyenlített, és ekkor ugyan megnyílt a vendégek előtt a lehetőség a mérkőzés megnyerésére, ám a hazaiak elképesztő hajrát nyitva, a 71. perctől a lefújásig négy gólt szerezve magabiztosan megnyerték a találkozót. Ezzel az eredménnyel a Solt tizennyolc mérkőzésből szerzett harminchárom ponttal maradt az 5. helyen, a Kerekegyháza II. pedig megerősítette a 9. helyét.

Kerekegyházi SE II.–Solti FC 6–2 (2–1)

Kerekegyháza: Gyapjas – Fejes, Anka (Császár 68.), Sahin-Tóth, Garaci, Malecz, Pécsi, Nagy L. (Polgár), Szécsényi (Kovács S. 24), Boronkay (Bencze 83.), Gáspár. Játékos-edző: Gazdag Attila

Solt: Kovács Á., – Pasker, Mészáros (Kis Cs. 70.), Puskás, Péter, Pribék, Tóth A. (Szement 65.), Széles, Rabijász, Cislo, Varga Z. (Nitsch 56.) Edző: Vaskó József.

Gól: Boronkay a 7., Nagy L. a 26., a 78., Malecz a 71., 92., Pécsi a 94., illetve Széles a 35., Pribék a 65. percben.

Sárga lap: Boronkay 35., Gáspár 58., Sahint-Tóth 66., illetve Puskás 45., Pasker 90. perc.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!