Összefonódások

2 órája

A költségvetési csalás gyanújába keveredett Tordai Csaba megbízást kaphatott a Hegyvidéken

A kutyapárti vezetésű budapesti kerület önkormányzatának új SZMSZ-dokumentumát Karácsony Gergely főpolgármester jogi főtanácsadója lektorálta – derül ki a Magyar Nemzet cikkéből.

Tordai Csaba, a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. igazgatóságának az elnöke

Forrás: MW

Fotó: Havran Zoltán

A költségvetési csalás gyanújába keveredett Tordai Csaba is kaphatott megbízást a kutyapárti vezetésű Hegyvidéki Önkormányzatnál – írja a lap

A Magyar Nemzet információi szerint a helyhatóság új SZMSZ-dokumentumát ugyanis Karácsony Gergely főpolgármester jogi főtanácsadója lektorálta. A dokumentum szerzője ráadásul az a Balla Judit, akit korábban még a Demokratikus Koalíció (DK) delegált az önkormányzat zöldbiztottságába, majd Kovács Gergely (Magyar Kétfarkú Kutya Párt – MKKP) új polgármester kampányát is segítette. 

Úgy tűnik, hogy Gyurcsány és Karácsony emberei azonnal megjelentek a városházán, ahogy a Kutyapárt átvette a hatalmat Hegyvidéken. Ez azért is különös, mert Kovács Gergely a kampányában végig azt a látszatot keltette: Gyurcsány Ferenccel és körével nem szövetkezik

– jegyzik meg.

A Hegyvidéki Önkormányzat új SZMSZ-e tervezetének számítógépes adatai szerint a dokumentum megnevezésében „tcs” monogram szerepel, majd a szöveg korrektúrájában Tordai Csaba beszúrt megjegyzései láthatók, vagyis a csalás gyanújába keveredett főtanácsadó nyújthatott segítséget a szabályzat megalkotásához. 

Tordai Csaba korrektúrázta Hegyvidék szmsz módosítását, amit a MKKP küldött be a testületnek 
Forrás:  Magyar Nemzet

Mint arról a lap korábban beszámolt, Tordai Csaba akkor került költségvetési csalás gyanújába, amikor Karácsony Gergely 99 Mozgalmánál gyanús pénzmozgások merültek fel. A Magyar Nemzet informátora szerint a hivatalban az a hír járja, hogy a jegyzőt is Tordai delegálja majd a Hegyvidékre. 

A cikk folytatása ITT olvasható.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában