Kétes alakok

4 órája

Csoportos rablásért ítélték el korábban Magyar Péter testőrét

Csoportos rablásért ítélték el korábban Magyar Péter egyik testőrét, aki az MTVA székházánál tartott tüntetésre is elkísérte a Tisza Párt elnökét – tudta meg a Mandiner.

MW

Magyar Péter

Forrás: MTI

Fotó: Bodnár Boglárka

K. Z., aki az októberi demonstráción készült felvételeken jól láthatóan közvetlen közelről vigyázott Magyar Péterre, még a kétezres években vett részt egy csoportosan elkövetett rablásban, amiért több évet rács mögött kellett töltenie – írja a Mandiner

Az elkövetés feltétele, hogy legalább hárman vegyenek részt a rablásban, erőszakkal szerezve meg az áldozat tulajdonát.

Magyar Testőrének korábbi ügye azért is érdekes, mert a Tisza Párt elnöke nemrég a 444-nek nyilatkozva még azzal kérkedett, hogy nem is használ testőröket. „Én így járok, testőr nélkül, csomószor kamerák nélkül, meg is lepődnek az emberek” – mondta büszkén Magyar, miközben arról értekezett, hogy a miniszterelnök bezzeg nem találkozik az emberekkel, mert állandó személyi védelem alatt áll.

K. Z. satírozva feketében és Magyar Péter

A Mandiner teljes cikke ITT olvasható el. 

Fontos szerepet töltött be a Tisza Pártban a letartóztatott aktivista

Az elsődleges értesülések és Magyar Péter állításai ellenére jó eséllyel nem csupán peremfigurája volt a Tisza Pártnak a szolnoki férfi, akit egy cigarettacsempészet és pénzmosás miatt indult ügy folytán tartóztattak le múlt héten, ezt pedig felvételek is bizonyítják – írja a Metropol.

Fotó: Metropol

A lap által összegyűjtött bizonyítékok alapján  Cs. S. már a Tisza Párt színre lépésétől kezdve Magyar Péter egyik legfontosabb embere volt. Ő szervezte az országjáró furgonos körutat és a legnagyobb tüntetéseket is.

Miután az ügynek híre ment, Magyar Péter és Tisza Párt ugyan elismerte, hogy a cigarettacsempészettel vádolt férfi valóban hozzájuk köthető, de igyekeztek közönséges szimpatizánsként beállítani.

Magyar Péter erősen igyekszik távolabb pozicionálni magát a férfitól.

A rácsok mögött lévő férfi csak egy vidéki aktivista, aki egyszer odalépett hozzá, és kért egy közös képet, de már törölték a regisztrációját – idézte a baloldali pártvezért a Metropol.

A baloldali politikus állításával szemben a valóság az, hogy

a letartóztatott férfi a Tisza Párt egyik fontos, vezető szereplője volt.

Ő rendezte a párt tüntetéseit, például a Hősök terén és a Várkert Bazárnál. Vezető rendezőként, első számú szervezőként tevékenykedett, mindezt pedig fényképek sora bizonyítja.

A Metropol teljes cikke ITT olvasható el. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában