Az igazság órája

2 órája

Szakértő: visszatért a politikai erőszak az Egyesült Államokba (videó)

Most már a munkásosztály jelöltje Donald Trump.

MW

Donald Trump, az Egyesült Államok korábbi elnöke, a republikánusok jelenlegi elnökjelöltje egy kampányrendezvényen

Forrás: AFP

Fotó: Jim Watson

Arról kell beszélnünk, hogy az Egyesült Államokban mély politikai válság van, visszatért a politikai erőszak – kommentálta az egyik elnökjelölt, a Donald Trump elleni merényletkísérleteket Az igazság órájában, az Alapjogokért Központ (AK) és a Hír FM közös műsorában Koskovics Zoltán, az AK geopolitikai elemzője. Ezzel együtt kell említeni azt is, hogy a demokraták pedig megpuccsolták a saját elnökjelöltjüket. Az is mélységesen szokatlan és teljesen méltatlan eljárás Joe Bidennel és a demokrata szavazókkal szemben, hogy rendeztek számukra egy előválasztásnak nevezett színjátékot, majd a demokrata pártvezetés eldöntötte, hogy ki legyen Joe Biden utóda – tette hozzá.

A munkásosztály, amely tradicionálisan a demokraták szavazója volt, szinte egy az egyben átment a republikánusokhoz, most már a munkásosztály jelöltje Donald Tump, mert ő az, aki foglalkozik a problémájukkal

– jegyezte meg az AK vezető elemzője, Dornfeld László. Mindeközben a demokrata vezetést lekötik az olyan „nagyon fontos” kérdések, mint a transzgender vécék, meg hogy hány éves kortól lehet nemet váltani, meddig lehet abortuszt végrehajtani. Mindeközben a republikánusok olyan dolgokról beszélnek, amelyek tényleg a mindennapokat érintik, mint a megélhetés és a biztonság – fejtette ki.

„Négy éve a legkevésbé tisztázott, legkevésbé átlátható elnökválasztást tartották Amerikában, én tartok tőle, hogy ugyanazok, akik akkor ködösítettek és az átláthatatlanság ködével vonták be az egész rendszert, azok most is próbálkoznak majd” – vélte Koskovics Zoltán. De Amerika, bár sok sebből vérzik, még mindig demokrácia, tehát olyan nagyot nem tudnak csalni – érvelt az Alapjogokért Központ geopolitikai elemzője.

Dornfeld László kiváló alelnökjelöltnek nevezte J. D. Vance-t. „Sokan mondták, hogy fiatal még hozzá vagy nem olyan tapasztalt, de a demokrata alelnökjelölttel, Tim Walzzal folytatott vitában elképesztően meggyőző volt – érvelt a vezető elemző. Remek páros lennének Trumppal, nem az lenne, mint az elmúlt négy évben volt, hogy mind az elnököt, mind az alelnököt rejtegetni kellett a közvélemény elől, mert mindegyik vállalhatatlan volt – jegyezte meg.

Az igazság órájának fenti adását itt nézhetik, hallgathatják meg:

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában