Megérdemelt pihenés

2024.08.30. 17:42

Több ezer gyermek nyaralt ingyenesen a Katolikus Karitász táboraiban

Az idén csaknem négyezer nehéz sorsú, a Kárpát-medencében élő gyermek nyaralt ingyenesen a Katolikus Karitász táboraiban – tájékoztatta a humanitárius szervezet pénteken az MTI-t.

MW

Gyerekek rózsafüzért jelképező lufikat engednek el a Katolikus Karitász nyári táborának megnyitóján a Vas megyei Nardán 2020. június 16-án

Forrás: MTI

Fotó: Varga György

Közlésük szerint a szervezet önkéntesei és munkatársai a nyárra a látókörükben lévő rászoruló családok gyermekeinek biztosítottak programokat, a többi között sport-, kreatív és sátortáborokat szerveztek számukra.

A közleményben idézték Écsy Gábort, a Katolikus Karitász országos igazgatóját, aki kiemelte:

a Kárpát-medencében élő minden magyar gyermeknek jár a megérdemelt pihenés, és azt szeretnék, ha ennek az anyagi helyzetük nem lenne akadálya.

Az idén Belső-Ukrajnából érkező gyerekeknek is biztosítottak táborozási lehetőséget, számukra a háborús traumák enyhítésére különösen pihentető és változatos programokat állítottak össze – írták.

A Katolikus Karitász megköszönte a 1356-os adományvonalra érkezett támogatásokat, az online átutalásokat és a tárgyi felajánlásokat, amelyek hozzájárultak az idei táborok megrendezéséhez.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában