Tragédia

2024.08.29. 15:50

Autóbalesetben életét vesztette a bukaresti magyar konzul Romániában

Három autó, köztük egy diplomata rendszámú személygépkocsi ütközött össze az A1-es autópályán Temesvár és Lugos között. A tragédiában egy ember életét vesztette. Egy román lap forrásai szerint az áldozat Vágó Ferenc bukaresti magyar konzul.

MW

Forrás: facebook/DRDP Timişoara

Egy fával megrakott teherautó haladt az A1-es autópályán Temesvár és Lugos között, amikor vélhetően defektet kapott, ezért a kamion kipörgött és ütközött több autóval is – tudatta az Adevarul.

A Temes megyei rendőr-főkapitányság sajtóosztálya megerősítette, hogy a 60 éves áldozat diplomata. Diplomáciai források a Krónikának megerősítették, hogy

az áldozat Vágó Ferenc, Magyarország bukaresti konzulátusának konzulja

– írja a vg.hu.

 Vágó Ferenc tanácsosként, beosztott diplomataként, konzulként tevékenykedett a diplomáciai kirendeltségen – olvasható a bukaresti magyar nagykövetség honlapján. Zoriţa Mircov szóvivő közölte, hogy a Temes megyei rendőr-főkapitányság gondatlanságból elkövetett emberölés gyanújával indított vizsgálatot.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában