Lehetőségek

2024.07.05. 15:38

Sebastian Kurz: tárgyalóasztalhoz kell ültetni a feleket

Orbán Viktor békemisszióját dicsérte a volt osztrák kancellár.

MW

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő (j) fogadja Sebastian Kurz volt osztrák kancellárt a Karmelita kolostorban 2023. augusztus 21-én

Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Orbán ukrajnai és oroszországi békemissziójával kapcsolatban a Mandiner megkereste Sebastian Kurzot, aki 2017-2019, illetve 2020-2021 között volt Ausztria kancellárja.

Az Ukrajna elleni agresszív orosz háború hihetetlen szenvedést hozott. Elsőleges célunknak a vérontás befejezésének és a tárgyalásokhoz való visszatérésnek kell lennie. Ezt csak diplomáciai úton és nyílt kommunikáción keresztül lehet elérni. Orbán Viktor és a magyar elnökség erőfeszítései lehetőséget kínálnak arra, hogy tehessünk egy lépést a jó irányba, de végső soron a harcoló feleknek kell megoldást találniuk

– fogalmazott Kurz.

A magyar miniszterelnök régóta jó kapcsolatot ápol az osztrák konzervatív politikussal, aki korábban a Mandinernek adott interjújában kifejtette, hogy politikai pályafutása során mindig jól együtt tudott működni Magyarországgal. „Személyes szinten jó kapcsolatok fűznek Szijjártó Péterhez és Orbán Viktorhoz is, illetve sok más magyar kormánytaghoz” – fogalmazott.

A teljes cikket ITT olvashatja el. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában