Főpolgármester-választás

2024.07.11. 23:04

Budapestet újabb öt évig a Gyurcsány-koalíció fogja irányítani?

Bár a hivatalos eredményeket pénteken jelentik be, azonban – az eddigi értesülések szerint – az újraszámlálást követően úgy fest, hogy Karácsony Gergely ülhet újra a főpolgármesteri székbe.

MW

Karácsony Gergely

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

Karácsony Gergely az újraszámolás után is, nagyjából 200 szavazattal kapott többet Vitézy Dávidnál; 1500 olyan szavazólapot találhattak az újraszámláláskor, amely nem a megfelelő helyre volt sorolva – osztotta meg közösségi oldalán értesülését Deák Dániel, amelyet a Magyar Nemzet szúrt ki.

Ez azt jelenti, hogy valamivel nőtt Karácsony előnye (eddig 41 szavazatnyi volt), azonban a 350 ezernél is több szavazathoz viszonyítva, amennyit mindkét jelölt kapott, ez így is elenyésző mennyiség, a regnáló főpolgármester valóban csak egy paraszthajszállal nyert kihívója előtt. 

Budapestnek rossz hír: marad a Gyurcsány-féle világ a fővárosban!

– tette hozzá egy kommentben a politológus. 

A június 9-ei választások során Karácsony Gergely valamivel több mint 300 szavazattal nyert. A szoros eredményt követően Vitézy Dávidék az érvénytelen szavazatok újraszámlálását kérték, aminek köszönhetően 41 szavazatra csökkent a differencia. Most viszont az összes leadott szavazatot újraszámolták, így nőtt újra 200 szavazat környékére a különbség.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában