Határozott kijelentést tett

2024.05.28. 06:53

Magyar Péter az Európai Néppárthoz csatlakozna

A Tisza Párt levelet küldött a Néppárt elnökének, a háborúpárti Manfred Webernek – derül ki a Magyar Nemzet cikkéből.

MW

Magyar Péter, a Tisza párt európai parlamenti listavezetője

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

„Mi a Néppártba szeretnénk beülni, ezt szeretném megint hangsúlyozni. Most küldünk egy levelet a Néppárt elnökének, hogy felvegyük a kapcsolatot, és beszéljünk arról, hogy a Néppárthoz egyáltalán csatlakozhat-e majd a Tisztelet és Szabadság, leánykori nevén Tisza Párt. Azért fogunk ide beülni, mert ez lesz a legnagyobb frakció, eddig is ez volt a legnagyobb frakció. Ezzel a frakcióval, párttal van a legnagyobb esélyünk arra, hogy fontos pozíciókat szerezzenek a képviselőink az Európai Parlamentben és ne adj’ isten még akár más intézményekben is” – jelentette ki Magyar Péter a Telexnek adott friss, legújabb interjújában.

Mindez azt jelenti, hogy Magyar Péter fontos brüsszeli pozíciók elnyerése érdekében Ukrajna támogatását és a háborús brüsszeli politika folytatását is kész lenne elfogadni a következő ciklusban

– hívja fel a figyelmet a Magyar Nemzet.

Az Európai Néppárt elnöke ugyanis az a Manfred Weber, aki már április végén világosan megüzente az EPP-hez csatlakozni kívánóknak – és így Magyar Péternek is –, milyen feltételekkel lehet csatlakozni a Néppárthoz: „Három alapvető feltételünk van, amelyet mindenkinek, aki hozzánk akar tartozni, be kell tartania: Európa, Ukrajna és a jogállamiság pártján kell állnia. Ezek az EPP-család alapelvei.”

A teljes cikk ITT olvasható.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában