Közélet

2013.02.22. 08:11

Nem szűnik meg a járóbeteg-szakellátás

Továbbra is működtetni kívánja a járóbeteg-szakellátást a tiszakécskei önkormányzat. Erről rendkívüli ülésén döntött a képviselő-testület.

Szentirmay Tamás

Az önkormányzatnak lehetősége lett volna arra, hogy április 30-a után a járóbeteg-szakellátást is átadja az államnak. A képviselő-testület azonban nem így gondolta. Továbbra is vállalják a működtetést, annak ellenére, hogy 2012-ben az önkormányzatnak jelentős összeggel kellett hozzájárulnia a fenntartáshoz. A városban jelenleg tizenöt szakrendelés működik, amit nem csak a helyiek, de a környező településeken élők is igénybe vehetnek.

Az önkormányzat megvizsgálta a járóbeteg-szakellátás tavalyi bevételeit és kiadásait. Kiderült, hogy az elmúlt évben hetven millió forint volt a kiadás, a bevétel pedig 61,5 millió. A hiányzó összeget az önkormányzat pótolta. Egyes szakrendelések finanszírozása olyan alacsony volt, hogy az orvosok csak rendelésenkénti fix összegért vállalták a betegek ellátását, ami megemelte a költségeket. Az elmúlt évben egy ultrahangos készüléket is vásároltak, amit a nőgyógyász és az urológus használ.
A szakrendeléseket sokan veszik igénybe, ezért is kérte azt Kovács Ernő polgármester a képviselőktől, szavazzák meg, hogy továbbra is maradjon meg a szakellátás. Korábban az iskola ügyében is hasonlóan döntöttek a városatyák.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!