Hercegszántó/Kalocsa

2023.06.10. 18:23

Molnár Péter a Duna magyarországi szakaszát futotta végig

Hercegszántótól Rajkáig tervezi az idei útvonalat Molnár Péter hosszútávfutó parasportoló. A futó múlt kedden este érkezett meg Kalocsa-Meszesre. A Dunafutás SPLIT 2023 elnevezésű egyéni futás során Molnár Péter a Duna magyarországi szakaszát futja végig Hercegszántótól Rajkáig a 10 éves, 2680 kilométeres Európai Kékszalag Futás emlékére.

Tapodi Kálmán

Forrás: Kalocsa.hu

Idén a folyó magyarországi, 425-450 kilométeres szakaszát vette célba június 6-9. között. A futást múlt kedden 10 órakor kezdte a hercegszántói határátkelőnél. Három nap alatt 461 kilométert teljesít majd rövid pihenők beiktatásával. A város hivatalos oldala, a kalocsa.hu így számolt be az eseményről: a hosszútávfutó kedden a koraesti órákban érkezett Kalocsa-Meszes kikötőhöz, ahol Kákonyi István önkormányzati képviselő, Mezey Gabriella, az önkormányzat ifjúsági és sportreferense és a Kalocsai Földönfutók Sportegyesület tagjai fogadták Kalocsa Város Önkormányzatának üdülőjében. Frissítőponttal és zuhanyzási lehetőséggel várták a zord időjárás ellenére, majd egy rövid pihenő után folytatta útját Foktő irányába. Két kalocsai futó és a kerékpáros segítsége kísérte tovább a parasportolót.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában