Programok

2 órája

Könyvtári napok kezdődnek Solton

A tizennyolc éves hagyományra visszatekintő Országos Könyvtári Napok a könyvtáros szakma legjelentősebb, legtöbb érdeklődőt megmozgató programsorozata. A solti Vécsey Károly Könyvtár is csatlakozott a kezdeményezéshez.

Gulyás Sándor

Az Informatikai és Könyvtári Szövetség az országos programokat a tagkönyvtárak javaslata alapján összeállított tematika alapján szervezi október első hetében. Az egyhetes rendezvénysorozat nyitánya szeptember 30-án lesz. A solti alsó tagozatos iskolások a könyvári foglalkozás keretében bepillantást nyerhetnek a Vécsey család mindennapjaiba. Másnap a világnap alkalmából az időseket köszöntik az intézményben. A hét hátra lévő részében folytatódnak könyvtári foglalkozások, bemutatkozik Beck Andrea, a Titoktündér – gyermekkönyvek szerzője, illetve kiállítás és helytörténeti vetélkedő várja az érdeklődőket. A programsorozat zárásaként október 6-án a Vécsy parkban emlékeznek meg az aradi vértanúkról.

könyvtári napok, rendezvény, Solt
Fotó: shutterstock.com / illusztráció


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában