Szimpózium

2024.08.14. 14:17

Neves művészek dolgoznak négy héten át a kecskeméti Nemzetközi Kerámia Stúdióban

Augustus 5-én vette kezdetét a kecskeméti Nemzetközi Kerámia Stúdióban a 2024-es Nemzetközi Kerámiaművészeti Szimpózium, három magyar és négy külföldi, neves alkotó részvételével. A művészek négy héten át dolgoznak műalkotásaikon.

Vizi Zalán

A Kecskeméti Kortárs Művészeti Műhelyek – Nemzetközi Kerámia Stúdió tájékoztatójából kiderül, hogy a szimpózium szó szűkebb körű, tudományos tanácskozást jelent. Mai jelentése Platón „Szümposzion” című dialógusából ered, amelyben a lakoma résztvevői magvas filozofikus eszmecserét folytatnak.

nemzetközi kerámia stúdió, szimpózium, műalkotás
Neves művészek dolgoznak négy héten át a kecskeméti Nemzetközi Kerámia Stúdióban
Forrás: Nemzetközi Kerámia Stúdió

Mint megtudtuk, a művészeknek négyhetes munkafolyamat áll rendelkezésükre, hogy a Stúdióban készülő alkotásaikkal reflektáljanak az idei Szimpózium „Figuratív kerámia” című tematikájára. A figuratív kerámia alatt olyan műalkotásokat értenek, amelyek magukon viselik a valóságra, a való világra való erős utalásokat. Az elmúlt évtizedek erősödő absztrakt tendenciái mellett a figuratív kerámia műfaja visszaszorult a kortárs kerámia világában.

A nemzetközi találkozón a Tajvanban született Ming Miao Ko, a brit Dr Natasha Mayo, az olasz Paolo Porelli, a koreai Sunbin Lim, valamint Ámmer Gergő, Szántó Tamás és Zsigó András szobrász-, keramikus- és üvegművészek vesznek részt.

nemzetközi kerámia stúdió, szimpózium, műalkotás
Forrás: Nemzetközi Kerámia Stúdió

A négyhetes alkotói folyamat augusztus 29-én zárul, amikor a Stúdió Nyílt napján a látogatók találkozhatnak a művészekkel, akik előadásokon és demonstrációkon keresztül mutatják be alkotásaikat, munkásságukat, egyedi technikáikat. A Nyílt nap végén, 17 órakor, a Szimpózium alatt készített alkotásokból nyílik kiállítás a Nemzetközi Kerámia Stúdió kiállítóhelyén, a Kápolna Galériában.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában