Cigány Szív Egyesület

2024.07.31. 09:44

Roma összművészeti tehetségkutató Kalocsán – galériával

Több éves hagyományt folytatva idén is megtartotta roma összművészeti tehetségkutató seregszemléjét a Cigány Szív Egyesület Kalocsán. A többfordulós tehetségkutató, a Chirikji 2024 záró gáláját szombaton rendezték a művelődési központ udvarán.

Zsiga Ferenc

A Cigány Szív - és a Kultúrpart Egyesület szakmai támogatásával megvalósult eseményt a járási roma tehetségkutató programok csúcspontjaként tartják számon. A záró gála ezúttal a díjkiosztó ünnepséget is magába foglalta. 

IMG_4587
Roma összművészeti tehetségkutató Kalocsán
Fotó: Zsiga Ferenc

A megjelenteket Korsós Margarett, a szervező Cigány Szív Egyesület koordinátora köszöntötte, majd a közönség a Lume Nostro Roma Összefogás Egyesület produkcióját láthatta. A folytatásban a járási válogatókon továbbjutott tehetségek mutatkoztak be. A műsoron a kalocsaiak mellett Kecel, Solt, Kiskunhalas, Kisőrös és Szabadszállás roma hagyományőrző csoportjai többnyire zenés-táncos számokkal léptek színpadra.

A produkciókat követően átadták az idei Chirikji-díjakat és a különböző kategóriák legjobbjainak járó elismeréseket. A díjkiosztót a cigány népviselet- és néptáncbemutató követte. A programot vendéglátás és táncmulatság zárta, a bálban a Kalocsai Fiúk zenekar húzta a talpalávalót.

A 2024-es Chirikji gála díjazottjai: képzőművészet: Katona Dávid, vers: 1. Deák István Benett, 2. Rostás Leila, szóló zenei produkció: Farkas Krisztián, csoportos zenei előadás: 1. Rostás család (Rostás Raul, Rostás Dzsinó, Rostás Erik és Rostás István), 2. Jánoshalmi Gyöngyszemek, szólótánc: Jakab Jázmin, csoportos tánc: 1. Keceli Ternipe, 2. Halasi Csillagok.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában