Tárlat

2024.06.20. 20:02

Ön is menzás volt? – Ha igen, ne hagyja ki az új kecskeméti kiállítás megnyitóját!

A Menzán innen – Menzán túl című időszaki kiállítás megnyitóját június 21-én, pénteken 11 órakor tartják a Bozsó Gyűjteményben.

Orosz Fanni Flóra

Ön is menzás volt? Ez a kérdés generációk óta összeköt minket, mint egy cinkos összekacsintás. Az iskoláskorú gyermekek közel fele az oktatási intézményekben ebédel hosszú évtizedek óta. A rendszeres táplálkozás ugyanolyan fontos a gyermekek fejlődése szempontjából, mint a testmozgás: jobban teljesítenek az iskolában, és eredményesebbek a sportban is. A közös étkezés a társas kapcsolatok kialakításában is segít, amely szintén szükséges a sikeres felnőtt élethez.

Bozsó Gyűjtemény
A Bozsó Gyűjteményben lesz látható a kiállítás
Fotó: Bozsó Gyűjtemény Facebook-oldala

A közétkeztetés témája nem túl gyakran került terítékre kiállításokon. Őrzünk róla kellemes és kellemetlen emlékeket, gyermek- és fiatalkorunk része, amely meghatározza felnőtt életünket. A tárlat friss kutatási eredményeken túl képekben, tárgyakban, számokban idézi fel a múltat és az elképzelhető jövőt is.

A Bozsó Gyűjtemény időszaki kiállításának megnyitóján köszöntőt mond dr. Török Róbert a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum igazgatója. A kiállítást megnyitja dr. Bereczki Ibolya a Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum ágazati feladatokért felelős főigazgató-helyettese.

 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában