Tárlat

2024.05.10. 08:00

Szanki alkotók műveiből nyílt kiállítás a helyi Európa Házban – galériával

Huszonegy szanki kötődésű alkotó munkáiból nyílt kiállítás az Európa Házban, ahol ez már negyedik olyan tárlat, ahol a településen élők mutathatják be tevékenységüket.

Tapodi Kálmán

A sorozatot Radvánszki Tibor művésztanár emlékkiállítása nyitotta, majd a 2022-ben elhunyt pedagógus tanítványai mutatkoztak be. A szanki határban élő Gasztonyi Dániel mestersolymász és felesége Szandi révén pedig a solymászat történetét ismerhették meg a ház látogatói.

szanki alkotók, tárlat, kiállítás,
Szanki alkotók munkájából nyílt tárlat
Fotó: Tapodi Kálmán

– Ez itt Szank! – jelentette ki a tárlatnyitón Varga Ferencné polgármester a szívet, lelket melengető alkotásokat ajánlva a közönségnek, míg a kiállítóktól azt kérte, hogy alkossanak tovább. Az amatőr kiállításon festők, rajzolók, kő- és fafaragók, hímzők, varrók, horgolók, gobelin- és babakészítők, valamint egy fémtárgyakat hegesztő munkái láthatók. – Aki aktív, valamit alkot, az az ember boldog – mondta a megnyitón Mák Kornél, a Bács-Kiskun Vármegyei Közgyűlés alelnöke, aki hozzátette: az emberek várnak a jó szóra, az eseményekre, a kiállításokra.

A tárlatot június 22-ig lehet megtekinteni, a 06-70/329-8875-ös telefonszámon történő, előzetes bejelentkezés alapján. A belépés ingyenes.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!