Koncert

2024.05.15. 15:14

Különleges svéd zenei élményt kaptak a tiszakécskeiek – videóval

A tiszakécskei közönség ezúttal egy igazán egyedülálló és ősi hangszer, a nyckelharpa hangzásvilágát ismerhette meg. Emelie Waldken svéd zenész és Bardócz L. Csaba dalköltő közös előadásán a jelenlévők egy nagyon különleges zenei találkozásnak lehettek a fültanúi.

Lizik-Varga Katalin

Egy különleges zenei utazás vette kezdetét két évvel ezelőtt, amikor Emelie Waldken kiváló zenész és Bardócz L. Csaba dalköltő találkozott a zene világában.

Emelie Waldken és Bardócz L. Csaba
Emelie Waldken és Bardócz L. Csaba koncertje Tiszakécskén 
Fotó: Városi Könyvtár Tiszakécske

Emelie Waldken az egyik legizgalmasabb húros hangszeren, a svéd nyckelharpán játszik, méghozzá virtuóz módon. A hangszer gyökerei a középkorig nyúlnak vissza. Emelie Waldken magával ragadó személyiségét és játékát, valamint Bardócz L. Csaba érzékeny gitárművészetét, ezúttal a tiszakécskei közönség is élvezhette, ugyanis a zenészek a napokban tartottak közös koncertet a Tiszakécskei Városi Könyvtárban. Az általuk előadott, sokak számára talán egy kicsit ismeretlen zenei világ a közönség szívéig hatolt. 

Különleges hangulat alakult ki

Emelie és Csaba minden dalban egyedülálló történetet mesélt el, ami a zene nyelvén lett kifejezve – mondta Mikusné Földi Erika, megbízott könyvtárvezető. Hozzátette: az ő együttműködésük ráébresztett bennünket arra, hogy a zene valóban az emberi lélek legmélyebb rétegeit képes megérinteni, és képes összekötni bennünket egymással.

Emelie Waldken lenyűgöző zenei háttérrel rendelkezik. A hegedűn és nyckelharpán való szenvedélyes jártassága mellett a klasszikus és skandináv népzenei stílusokban való otthonos mozgása nagyszerű alapot teremt a különböző zenei műfajok felfedezéséhez és összehangolásához. A skandináv népzene hagyományait ötvözi modern hangzással, és így egy olyan zenei élményt teremt melyben a tradíció és az újítás találkozik. Az, hogy pár éve csellón is muzsikál, tovább erősíti a repertoárját és az általa kifejezett művészi sokszínűséget.

A koncert során Emelie és Csaba olyan hangulatot teremtettek, melyben a zene határok nélkül szárnyalt. 

A közönség aktívan részt vett az előadáson, érezve és megosztva a művészek által közvetített érzelmeket és gondolatokat. Az alkalmon Emelie még egy táncot is megtanított a résztvevőknek.

Emelie Waldken és Bardócz L. Csaba története jó példa arra, hogy a zene valóban összekötheti az embereket, és határokat dönthet le. Az ő együttműködésük nem csupán zenei élményt nyújtott, hanem azt is bizonyította, hogy a zene egy olyan eszköz, mely által az emberek mélyebb kapcsolatot teremthetnek egymással és a világgal.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában