Hagyomány

2023.08.08. 21:27

Kiskunmajsán is ünnepelték a cigány dal napját – galériával, videóval

A sokszínűséget ünnepelve idén már tizenkét helyszínen, csaknem negyven fellépővel rendezték meg kedden a cigány dal napját.

Tapodi Kálmán

Sokan csatlakoztak az eseményhez

Fotó: Tapodi Kálmán

Kiskunmajsán a nemrégiben felavatott Aradi utcai Közösségek Házában egész nap változatos programokkal várták a vendégeket, akik főzőcskézhettek, míg a gyerekek arcfestés, ugrálóvár és kézműveskedés közül választhattak. A délutáni zenés műsorban felléptek Balogh Zsolt és barátai, akik autentikus cigány táncokkal is szórakoztatták a közönséget. A pécsi Chache Rom műsora, valamint a kiskunmajsai népdalénekes Szekeres Kamilla Apollónia fellépése is megalapozta a jó hangulatot. A későbbiekben színpadra állt a Sükösdi Danubia Tamburazenekar és az Etnorom együttes. 

 A nemzetközi cigány dal napját az idén második alkalommal szervezték meg, a legendás észak-macedón énekes, Esma Redzepova születésnapján. A programok az idén már tíz magyarországi helyszínen (Budapest, Csobánka, Százhalombatta, Nagyecsed, Pécs, Balatonboglár, Kiskunmajsa, Szécsisziget, Balatonfüred, Nyíregyháza), továbbá két külföldi városban (Párkány, Krakkó) valósultak meg a Nemzetközi Cigány és Világzenei Hálózat szervezésében. A cigány dal napjának ötletgazdája, koordinátora és főszervezője Rostás Mihály „Mazsi”. A Nemzetközi Cigány és Világzenei Hálózat távlati célja, hogy az Európai Unió minden tagállamában megszervezzék a nemzetközi cigány dal napját.

A cikkben szereplő videó megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában