Kecskemét

2 órája

Szusit készítettek a Magyar Ilona kisdiákjai a MyThai étteremben – galériával, videóval

Füleki Anita tanítónő mindig próbálja érdekessé tenni a tanórákat a kecskeméti Magyar Ilona Általános Iskolában. Ezúttal a 3/B osztályosokat a szusikészítés fortélyaiba avatta be egy szusimester segítségével a kecskeméti MyThai étteremben.

Sebestyén Hajnalka

Füleki Anita maga is meglepődve hallgatta a kisdiákokat, hogy milyen sokan szeretik a szusit, szüleikkel többször fogyasztottak már a tradicionális japán ételből. Ezért a pályaorientáció jegyében megszervezte számukra a szusikészítés programot a MyThai étteremben. 

szusikészítés, MyThai, Magyar Ilona Általános Iskola, Kecskemét,
A szusikészítést sajátították el a kecskeméti diákok
Fotó: Sebestyén Hajnalka

Szusikészítés ízletes alapanyagokból

– Nagyon nyitott volt az ötletemre az étterem, ahol szívesen fogadtak minket. Váradi Krisztina tulajdonos, szusimester irányításával dolgoztak a gyerekek. A diákok megkapták az alapanyagokat, szusirizst, algalapot, lazacot, rákot, tonhalat, koreai retket, gyömbért, uborkát, melyből különböző szusikat készítettek. Mindenki nagyon élvezte a közösségi programot, melynek a végeredménye is nagyon ízletes lett – mesélte Füleki Anita tanítónő, aki Polyákné Kovács Mária tanítónővel együtt vitte el a 3/B tanulóit az étterembe.

A kecskemétiek kedvelik az ázsiai finomságokat

Hajlik Máté, a MyThai üzletvezetője szívesen megosztotta tapasztalatait a kecskeméti vendégek szusi iránti rajongásáról. Elmondta: egyre többen ismerkednek meg az ázsiai fogásokkal, sokan visszatérő vendégekké válnak. A szusi nagyon népszerű, a gyerekek is szeretik. A hat nyelven beszélő szakember hozzátette: vendégkörük túlmutat Kecskemét határain, többen érkeznek más városokból is. Az étterem jó hírére több fővárosi ismert közéleti személyt is köszönthettek már vendégeik körében. Rajtuk kívül külföldiek is szívesen betérnek egy jó szusira, vagy éppen más ázsiai finomságra. Főként a hollandok kedvelik, akik barátaiknak is mindig jó szívvel ajánlják. 

A fiatalok rácsodálkoznak a különleges alapanyagokra

Hajlik Máté kitért arra is, hogy az étterem nyitott a diákok irányába. Örömmel fogadták a magyar ilonás csoportot is, akik jó kedvvel, nagy érdeklődéssel készítették a fogást. Nem ők voltak az elsők. A fiatalok mindig rácsodálkoznak azt ázsiai konyha alapanyagaira, hiszen ezek közül több egy átlagos magyar háztartásban nincs. Ráadásul láthatják, hogyan dolgozik egy igazi szakács, és mindezt egy autentikus környezetben. 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában