Budapest–Belgrád-vasútvonal

5 órája

A vasútállomás felújítása kapcsán zajvédő fal is épül Szabadszálláson

Háromszáz kilométernyi vágányt fektetnek le, 2025 végére készül el a Budapest–Belgrád-vasútvonal magyarországi nagysebességű kétvágányú szakaszának megépítése. A beruházás Szabadszállás városát is érinti, a projekt keretében megújul a település vasútállomása és annak környezete.

Gulyás Sándor

A Budapest–Belgrád-vasútvonal építése folyamatos, ezen belül a szabadszállási állomás felújítása is, ami teljes felújításon megy keresztül. – Kívül-belül megújul a helyi védettségű épület. Az épülethez kapcsolódóan felújításra kerül a vasútállomás előtti körforgalom a Kossuth Lajos és Bem József utca csatlakozásáig. Kialakításra kerül egy kamerarendszerrel megfigyelt 32 férőhelyes P+R parkoló és a kerékpárok tárolására alkalmas tárolórész is. A vasúti vágánypár mindkét oldalán kialakításra kerül a személyforgalom biztosításához fel- és leszálló peronrész, ennek a túlsó a várostól távolabbi vágánynak a megközelítése a déli irányban található úgynevezett Kis Péter tanya felőli átjáró mellett kialakított biztonságos gyalogos átjárón lesz lehetséges. Mindemellett a város teljes szakaszán zajvédő fal épül. A beruházás a jövő év végére befejeződik – tájékoztatta hírportálunkat Darabos József polgármester. 

vasútállomás, Budapest–Belgrád-vasútvonal, Darabos József, Szabadszállás
Megújul Szabadszállás vasútállomása is
Fotó: Gulyás Sándor

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában