Új közgyűlés

3 órája

Helyi népviseletbe öltözve tette le az esküt az uszódi képviselő-testület

A községháza tanácstermében eskütétellel kezdte meg csütörtökön az ötéves önkormányzati ciklust az új közgyűlés. A községben 1994 óta hagyomány, hogy a megválasztott polgármester és az uszódi képviselő-testület tagjai a község nevezetességei között számon tartott helyi népviseletet öltve teszik le az esküt, így ezúttal sem volt ez másként.

Zsiga Ferenc

Vitézné Tóth-Baranyi Éva, a helyi választási bizottság elnöke részletesen ismertette a 2024. évi önkormányzati választások eredményét. A szavazásra jogosultak polgármesternek a kihívó nélkül induló, immár az ötödik önkormányzati ciklust függetlenként kezdő Bedi Gyulát, önkormányzati képviselőknek Nemes Róbertet (független, 231 szavazat), Nyaka Attilát ( független, 193 szavazat), Filus Angelika Erzsébetet (független, 187 szavazat), Ötvösné Vörös Katalint (független, 168 szavazat) választották. A polgármester és az uszódi képviselő-testület tagjai is letették esküjüket.

uszódi képviselő-testület, népviselet, eskütétel
Az uszódi képviselő-testület tagjai letették esküjüket.
Fotó: Zsiga Ferenc

Bedi Gyula ismertette az ötéves ciklusra vonatkozó, részben az előző időszakról áthúzódó polgármesteri gazdasági programját. Ezt követően az ülés az ügyrendi bizottság tagjainak, az alpolgármester személyének, a polgármester illetményének, költségtérítésének, az alpolgármester tiszteletdíjának és költségtérítésének a jogszabály szerinti mértékű meghatározásával zajlott.

uszódi képviselő-testület, népviselet, eskütétel
Bedi Gyula polgármester
Fotó: Zsiga Ferenc

Bedi Gyula alpolgármesternek a legtöbb szavazatot elért Nemes Róbertet javasolta, akit a képviselők egyhangúlag alpolgármesternek választottak.

A napirend további részében már az operatív feladatok kerültek előtérbe: rendeletet alkottak a szociális tűzifa-juttatásról, módosították a helyi iparűzési adóról szóló rendeletet és a Posta Partneri Programban való részvételről is döntöttek a képviselők.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában