Alakuló ülés

3 órája

Polgármester nélkül alakult meg az új tompai képviselő-testület – galériával

Pénteken délelőtt megtartotta alakuló ülését a határváros önkormányzatának új képviselő-testülete. A választást megnyerő Véh László polgármester lemondása miatt, november 17-én időközi polgármester-választás lesz Tompán.

Pozsgai Ákos

Gubics Lajos, képviselő korelnök nyitotta meg péntek délelőtt a kisváros új önkormányzatának az alakuló ülést, és megállapította a határozatképességet, a hat képviselőből valamennyien megjelentek.

tompai képviselő-testület, alakuló ülés, Tompa
Megtartotta alakuló ülését a tompai képviselő-testület
Fotó: Pozsgai Ákos

Paska Rózsa, a Helyi Választási Bizottság elnöke tájékoztatott a 2024. június 9-ei önkormányzati választások eredményéről, ahol polgármestert és az új képviselő-testület tagjait választották meg. A hat képviselőjelölt, akikből képviselő lett: Gubics Lajos (független), Farkas Tibor (független), Hornyákné Sivók Ildikó (független), Kószó László (független), Kucsó István (független), Morvainé Szigeti Zsanett (független). A szavazópolgárok Véh László korábbi polgármestert választották meg a határváros új polgármesterének.

A bizottság elnöke tájékoztatott arról is, hogy időközben, szeptember 1-jével lemondott korábbi és az új polgármesteri tisztségéről Véh László, aki visszaadta mandátumát, ezért időközi választást kellett kiírni a polgármesteri tisztségre. Az időközi választás 2024. november 17-én, lesz.

Az új képviselő-testület ettől függetlenül megalakult a képviselők eskütételével és megkezdte munkáját. A novemberi időközi polgármester-választásra hétfőn kilenc óráig, hat fő jelezte a Helyi Választási Bizottság felé, hogy indulni szeretnének a polgármesteri székért. A hivatalos jelöltté váláshoz szükséges ajánló aláírásokat október 14-én, 16 óráig kell leadni. 

Hírportálunk információi szerint pénteken 10 óráig egy fő adta le az induláshoz szükséges ajánlásokat.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában