Váratlan hír

2024.08.23. 12:23

Lemondott Véh László, Tompa polgármestere

Csütörtök délután jelentették be a tompai városházán a képviselőknek, hogy benyújtotta lemondását Véh László polgármester. A távozó városvezető lemondott a következő önkormányzati ciklusra szóló megválasztott polgármesteri mandátumáról is.

Pozsgai Ákos

Véh Lászlót 2012 júliusában választották meg először Tompa polgármesternek időközi önkormányzati választáson, miután az előző képviselő-testület 2012. április 17-én egyhangú szavazással feloszlatta magát. 2014-ben, 2019-ben és 2024-ben is a helyi önkormányzati választásokon független jelöltként választották polgármesternek. A település honlapján olvasható friss bejegyzés szerint Véh László 2024. szeptember 1-jével mondott le a polgármesteri tisztségéről.

Véh László, polgármester, lemondás
Lemondott Véh László, Tompa polgármestere
Fotó: Pozsgai Ákos / archív-felvétel

Véh László levélben tudatta lemondását – közölte hírportálunkkal Gubics Lajos alpolgármester, aki elmondta, hogy a lemondásról szóló nyilatkozatot csütörtök délután a városházán olvasták fel. A testületi ülésen nem volt jelen Véh László és Gubics Lajos alpolgármester sem, mindketten szabadságukat töltik, a lemondással az alpolgármester irányítja tovább a települést.

Véh László lemondásának okairól később várható tájékoztatás

Gubics Lajos arról tájékoztatott, hogy várhatóan jövő héten kedden találkozik a tompai városházán Véh Lászlóval, és akkor tud meg többet a lemondás okáról. Az alpolgármester közölte azt is, hogy a távozó polgármester lemondott a legutóbb megszerzett polgármesteri mandátumáról is.

A baon.hu-nak arra a kérdésére, hogy a régi-új polgármester lemondása miként befolyásolja az októberben felálló új képviselő-testület munkáját, úgy reagált, hogy tudomása szerint megalakulhat majd az új képviselő-testület, a polgármesteri tisztségre kell majd időközi választást kiírni, ami várhatóan novemberben lesz.

Hírportálunk kereste a szabadságát töltő Véh Lászlót is, egyelőre azonban nem tudtuk elérni. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában