Hagyományőrzés

8 órája

A Kalocsai járás legnagyobb szüreti felvonulását rendezték Dunapatajon – galériával

Az önkormányzat és a Dunapatajért Közalapítvány szervezésében indult el szombaton a látványos lovas, hintós, lovas kocsis és táncos menet. A szüreti felvonulás résztvevői között ott voltak a legmagasabb, 5 patkós minősítést kiérdemelt Dunatataj Bakodpusztai Idegenforgalmi Centrum csikósai és a Duna menti települések lovassport iránt elkötelezett tagjai is.

Zsiga Ferenc

A hagyományőrző szüreti felvonulás kezdetén Setrer Róbert kisbíró a főbb megállóhelyeken ékes szóval, strófákba szedve, népies humorral fűszerezve hirdette ki az útvonalat, a programot, majd mindenkit invitált az esti szüreti bálba. Az események középpontjában Patajon is a bíró és a bíróné, az egy párt alkotó Rácz Benedek és Rózsa Vivien álltak.

szüreti felvonulás, Dunapataj, hagyományőrzés
Bíró és a bíróné, az egy párt alkotó Rácz Benedek és Rózsa Vivien, a gyerekbíró, Verner Kevin és a gyerekbíróné, Bukor Villő, valamint Setrer Róbert kisbíró a szüreti felvonuláson
Fotó: Zsiga Ferenc

Miután az óvodások külön csoportot alkottak, ott a gyerekbíró, Verner Kevin és a gyerekbíróné, Bukor Villő állt a gyerekjátékok és a körtánc fókuszában.

A szüreti felvonulás bállal zárult

A felvonulás résztvevői a művelődési ház melletti sportpályánál gyülekeztek, majd menetbe rendeződve, fúvószenei kísérettel a nagyközség szinte összes utcáját bejárva először a Tanya Bisztró parkolójában, majd a községháza előtt, a Zrínyi és a Rózsa utca kereszteződésében, végül, a több kilométer hosszú út végén az iskola parkolójában táncoltak egy nagyot. A táncosok összeszokottsága és a koreográfia Lakatos Bence táncpedagógus munkáját dicsérte.

A felvonulás résztvevőinek biztonságáról, a forgalom irányításáról a helyi körzeti megbízotti iroda vezetője és munkatársai gondoskodtak. Szükség is volt a szakszerű forgalomirányításra, hiszen a menet több ponton keresztezte a szombatonként különösen nagy forgalmat bonyolító 51-es főutat.

A szüreti bál a művelődési házban a nyitótánccal kezdődött, a bálozóknak a Repeta zenekar hajnalig húzta a talpalávalót.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában