Kecskemét

2024.10.01. 07:00

Hogyan látod a nem látókat? – rajzpályázat az érzékenyítés jegyében

Ezzel a címmel hirdetett rajzpályázatot óvodások és iskolások számára a Magyar Vakok és Gyengénlátók Bács-Kiskun Megyei Egyesület és a Kecskeméti Szent László Lions Club. A pályaműveket október 31-ig várják, és értékes nyereményeket osztanak ki a résztvevők között.

Vizi Zalán

A rajzpályázatot a Magyar Vakok és Gyengénlátók Bács-Kiskun Megyei Egyesület és a Kecskeméti Szent László Lions Club az érzékenyítés céljával hirdette meg. A pályázat kiírói arra kérik az érdeklődő diákokat, hogy rajzaikon keresztül meséljék el történetüket, élményeiket, amelyek látássérült személyekhez kötődnek. Ha valakinek nincs hasonló élménye, megalkothat egy történetet, hogyan segítene egy látássérült embernek.

Kecskemét, rajzpályázat, pályaművek
Rajzpályázatot hirdetnek óvodások és iskolások számára
Fotó: Shutterstock

A pályázatra bármilyen hagyományos kétdimenziós technikával elkészített műveket várnak az A/3 mérettől 40 x 60 cenitméteres méretig. A pályázat során három kategóriában hirdetnek díjazottakat, az óvodások, illetve az alsó- és felső tagozatos diákok között ajándékutalványokat osztanak majd ki.

A pályaműveket október 31-ig várják postai úton, borítékban a Magyar Vakok és Gyengénlátók Bács-Kiskun Megyei Egyesület címére (6000 Kecskemét, Katona J. tér 8.), vagy személyesen az Egyesület irodájában hétfőtől péntekig 9-15 óráig.

A beérkezett pályaműveket háromtagú zsűri bírálja el, és választja ki közülük a díjazott alkotásokat. A zsűriben közreműködik Bruncsák András festőművész, művész-tanár, Harsányi Zsuzsanna grafikus, festőművész, illetve Szappanos István festőművész, főiskolai tanár.

A legjobb alkotások kiállításra kerülnek a Katona József Könyvtár dísztermében.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában