Kecskemét

2 órája

Prevenciós napnak adott helyet a Széchenyivárosi Közösségi Ház – galériával

Családi prevenciós napot tartottak szombaton a Bács-Kiskun Vármegyei Háziorvosok Egyesülete szervezésében a kecskeméti Széchenyivárosi Közösségi Házban. Az érdeklődők különféle szűréseken, vércukor- és vérnyomás, EKG és INBODY testösszetétel mérés vehettek rész, hallgathattak hasznos előadásokat a megelőzés jegyében.

Gulyás Sándor

A családi napon a prevencióé volt a főszerep. Az érdeklődők többek között az újraélesztésről, gyermekbalesetekről, valamint a legsúlyosabb gyermekbetegségekről hallgathattak előadásokat. Szervezők emellett gyermekprogramokkal is készültek. Az orvosi munkába a legkisebbek a Gyógyító Bocsok segítségével nyertek betekintést.

Prevenciós nap, egészség, Kecskemét
Számos hasznos ismerettel gyarapodtak az érdeklődők a prevenciós napon
Fotó: Gulyás Sándor

– A statisztikai adatok azt mutatják, hogy számos kivetni valót hagy maga után az emberek egészségi állapota. A betegségek kialakulását nagyban befolyásolják a környezeti tényezők és a genetikai hajlam. Ilyen a mozgásszegény életmód, a táplálkozási szokások, melyeken tudunk változtatni. Bizonyos betegségeket, cukorbetegség kialakulása, a magas vérnyomás, kellő odafigyeléssel időben észre vehetjük. A megelőzéssel sokkal hamarabb tehetünk a betegség és azok súlyosabb szövődményei ellen – mondta el a baon.hu érdeklődésére dr. Fischer Nóra csecsemő- és gyermekgyógyász szakorvos, a Bács-Kiskun Vármegyei Háziorvosok Egyesületének elnöke.

A gyermekkorban sok olyan betegség kialakul, amelyek prevencióval megelőzhetőek lennének.

– Számos krónikus betegség kialakulása megakadályozható, ha időben tudomást szerez róla a beteg és változtat az életmódján, vagy megfelelő kezelést vesz igénybe. A prevenció – más néven a megelőzés – egyik fontos eszköze a szűrővizsgálat. A gyermekeknél is elvégezhetőek olyan szűrések, amelyekkel ki lehet mutatni, ha valamilyen betegségre fogékony a kicsi szervezete – emelte ki a doktornő.

A rendszeres szűrővizsgálatok akkor is elengedhetetlenek, ha nincsen semmilyen panasz. Ennek jegyében a Bács-Kiskun Vármegyei Háziorvosok Egyesülete a jövőben félévenként kíván prevenciós programokat szervezni, melynek első állomása volt a széchenyivárosi egészségnap.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában