Sok volt az érdeklődő

3 órája

Sikeres jubileumot tudhat maga mögött az Őszi Helyi Termék Ünnep – galériával

Nagy érdeklődés mellett zajlott le a múlt hét végén Kecskeméten, az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület eseménye. A 20. Őszi Helyi Termék Ünnep és Aranyhomok Portéka Vásár sokakat kicsábított a főtérre.

Sebestyén Hajnalka

Arról már hírt adtunk, hogy pénteken az Őszi Helyi Termék Ünnep megnyitó műsorában átadták az Év Kecskeméti Tanyai Termék Piac Gazdája díjat, és megtörtént a Térségi Nagy Koccintás a borrendek szervezésében. A nap zárásaként 17:30 órától a Kecskeméti Városi Fúvószenekar Kuna Lajos és Lauer Zsolt vezetésével gondoskodott a kellemes kikapcsolódásról. Szombaton további programokkal várták az érdeklődőket. 

Őszi Helyi Termék Ünnep, programok, Kecskemét
Sok érdeklődőt vonzott Kecskeméten a 20. Őszi Helyi Termék Ünnep
Fotó: Beküldött fotó

Turisztikai kiállítás

Szombaton a Tourinform Iroda környékén II. Kecskemét és Térsége Turisztikai Kiállításra invitált mindenkit az Aranyhomok Egyesület, a Kecskemét Tourinform Iroda üzemeltetője. Az esemény célja az volt, hogy az érdeklődők megismerjék Kecskemét és térsége szolgáltatóit, éttermeit, szálláshelyeit és szabadidős programkínálatait, valamint hozzájáruljon a térség turizmusának fellendítéséhez. Izgalmas kvízek és nyereményjátékok, helyitermék-kóstolók és kézműves-foglalkozások színesítették a programot, amely kapcsolódott az Őszi Helyi Termék Ünnep eseményhez. A kiállításon megtalálható volt a nemrégiben bevezetett Aranyhomok Turisztikai Infókártya is.

Erős Pista Feszt 

A helyi szervezetek és térségi termelők bevonásával megvalósuló hagyományőrző helyi termék ünnep az Univer Product Zrt.-vel együttműködve, az Erős Pista Feszt társrendezvényeként valósult meg. 

Ennek jegyében szombat délben jótékonysági gulyásebédet tartott az Univer Product Zrt. a Bács-Kiskun Vármegyei Pedagógiai Szakszolgálat munkáját segítő Noéma Alapítvány javára a térségi gyermekek pedagógiai és pszichológiai támogatására. Az alapítvány legfőbb célkitűzése a Bács-Kiskun Vármegyei Pedagógiai Szakszolgálat Kecskeméti Tagintézményénél ellátott gyermekek korszerű, színvonalas ellátásának (vizsgálatának, fejlesztésének, gondozásának, terápiájának) támogatása. A résztvevők a támogatási jegyek megvásárlásával elfogyaszthattak egy finom gulyáslevest a fesztiválon, mellyel hozzájárultak a térségi gyermekek pedagógiai és pszichológiai fejlesztésére. Összesen 150.000 forint gyűlt össze a Noéma Alapítvány javára, melyet ezúton is hálásan köszönnek a támogatóknak.

Őszi Helyi Termék Ünnep zenével 

Szombaton zenével telt meg a színpad. Mindannyian mások vagyunk címmel Szénási Anna, Szénási Pál és a Big Beng műsora volt hallható, melyet a Pirossapkások Zenekar követett. Fellépett még a Bor ’ la Bor zenekar, a Kodály Zoltán Vegyeskar és a TBX Band is.

Nem utolsó sorban a nap folyamán a Hetényegyházi Kutyaiskola bemutatója is szórakoztatta a közönséget, különösen a négylábúak kedvelőit. A tanyai termék piac termelői is kitelepültek, és kézműves vásár is színesítette az ünnepet. 



 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában