Nagy Koccintás

2 órája

Megnyitott a XX. Őszi Helyi Termék Ünnep Kecskeméten – galériával, videóval

Péntek este megnyitott a Helyi Termék Ünnep Kecskemét főterén. Az Őszi Helyi Termék Ünnep megnyitó műsorának zászlóshajója a Nagy Koccintás volt a közönséggel, a borrendek közreműködésével.

Sebestyén Hajnalka

Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület huszadik alkalommal rendezte meg az Őszi Helyi Termék Ünnepet, minden évben tavasszal és ősszel is éltetik a helyi finomságokat, kézműves remekeket a térségi településekkel közösen. A kétnapos rendezvény megnyitójára a Nagy Koccintás tette fel a pontot. 

Őszi Helyi Termék Ünnep, Nagy Koccintás, rendezvény
Az Őszi Helyi Termék Ünnep megnyitó műsorának zászlóshajója a Nagy Koccintás volt 
Fotó: Bús Csaba

Az Őszi Helyi Termék Ünnep megnyitója

A 20. Őszi Helyi Termék Ünnep és Aranyhomok Portéka Vásár rendezvény megnyitója péntek kora este Szabó Sándor tárogatóművész műsorával indult. Először Hamzáné Lakó Judit, az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület titkára, majd dr. Szeberényi Gyula Tamás, a térség egyik országgyűlési képviselője mondott köszöntőt.

„Az év Kecskeméti Tanyai Termék Piac gazdája”

Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesülethez tartozó Kecskeméti Tanyai Termék Piac tizenegyedik évfordulóját ünnepli. Ezen alkalomból Gulyás János, a NAK Bács-Kiskun Vármegyei Szervezetének élelmiszeriparért felelős alelnöke felidézte a piac történetét és küldetését, valamint átadta „Az év Kecskeméti Tanyai Termék Piac gazdája” díjat és a vele járó vándorserleget a lajosmizsei Mizseiné Mártának, aki férjével együtt készíti a Mizsei Zamatok termékcsaládot, friss zöldségekből és gyümölcsökből.

Nagy koccintás a közönséggel

A megnyitó részeként ötödik alkalommal tartották meg a Térségi Nagy Koccintást, melynek keretében a közönség a városi és térségi borászatok ízletes borait kóstolhatták meg, közös koccintás mellett. Bemutatkozott többek között a 2024. év Kecskemét Város Bora címet viselő bor is, a Gedeon Birtok Kft. – Kövidinka bora. Ezen kívül a térségből ott volt még Ballószögről Somogyi Lajos polgármester és a Hetényi Pincészet, Helvéciáról Balogh Károly polgármester Balogh Borház, valamint Lakitelekről Papp Kálmán bora is. A térségi koccintás a Mathiász János Borrend és a Kunsági Női Borrend közreműködésével valósult meg.

Kétnapos a rendezvény

Az Őszi Helyi Termék Ünnep hagyományőrző rendezvény az Univer Product Zrt.-vel együttműködve, az Erős Pista Feszt társrendezvénye is. A főtéren szombaton 12 órától jótékonysági gulyás ebédet tart az Univer a Bács-Kiskun Vármegyei Pedagógiai Szakszolgálat munkáját segítő Noéma Alapítvány javára a térségi gyermekek pedagógiai és pszichológiai támogatására. Szintén szombaton a termék ünnep társrendezvénye II. Kecskemét és Térsége Turisztikai Kiállítás. A nap folyamán sokféle zenei és kulturális program színesíti a rendezvényt.



 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában