Kecskemét

2 órája

Ötvennégy éves összetartozásukat ünnepelték a nyugállományú rendvédelmiek – galériával, videóval

A klub megalakulásának 54. évfordulójára emlékeztek a Repülők és Rendvédelmiek Bajtársi Egyesülete tagjai hétfő délután az egyesület kecskeméti Deák téren álló emlékkövénél. A megemlékezés minden esztendőben a nyugállományú rendvédelmiek összetartozása előtti tisztelgés.

Horváth Péter

Csóka Tamás nyugállományú ezredes, aki hosszú ideig töltötte be az klubelnök tisztséget, elmondta, hogy az emlékkövet 2010-ben állították, melyet azóta minden esztendőben, a bajtársi klub alapításának évfordulójához közeli időpontban megkoszorúznak. A megemlékezéssel az 1970-ben alakult klubhoz való hűségüket, és az egymáshoz való tartozást fejezik ki  a nyugállományú rendvédelmiek – fogalmazott Csóka alezredes, majd röviden visszaemlékezett az egyesület történetére, az alapítók és az elnökök személyére.

nyugállományú rendvédelmiek, megemlékezés, Kecskemét
Ötvennégy éves összetartozásukat ünnepelték a nyugállományú rendvédelmiek a kecskeméti Deák téren álló emlékkőnél
Fotó: Bús Csaba

Csóka ezredes maga 1985 óta követte nyomon a klub működését, amikor ő vette át a hajdani Tiszti Klub vezetését. Felidézte, hogy a szabadidő értékes, kulturált eltöltésére alapított klub hajdan évi négy-öt kirándulást szervezett tagjai számára, ami az évek során jelentősen csökkent.

Csóka Tamás arról is beszélt, hogy évtizedekig a Tiszti Klub emeleti helyiségében volt a klub helye, azonban onnan a közelmúltban távozni kényszerültek, és jelenleg nincs állandó helyszín, ahol rendezvényeiket, összejöveteleiket megtartsák. A közeljövőben talán a Széchenyi körúton saját helyet kapnak.

A nyugállományú rendvédelmiek összetartó közösség

Csóka ezredes hangsúlyozta: az emlékkő állításával és a mellette található fa ültetésével 14 éve az volt a céljuk, hogy a jövő generációi a belvárosban sétálva rápillantsanak, és egy percre megemlékezzenek a nyugállományú rendvédelmiek összetartó közösségéről. Csóka alezredes hozzátette: a 40. évfordulót nagyszabású rendezvény keretében ünnepelték, és a jövőre esedékes 55. jubileumot is hasonlóképp szeretnék emlékezetessé tenni.  

A köszöntő után Csóka Tamás és Gyalainé Nagy Éva egyesületi elnök megkoszorúzta az emlékkövet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában