Megemlékezés

2 órája

Dr. Latorcai Csaba államtitkár mondott ünnepi beszédet Helvécián – galériával

Helvécia Nagyközség Önkormányzata kedden délután tartotta meg az 1956-os forradalom és szabadságharc tiszteletére rendezett ünnepséget. A megemlékezésen Dr. Latorcai Csaba miniszterhelyettes, parlamenti államtitkár ünnepi beszédében idézte fel az 56-os eseményeket.

Sebestyén Hajnalka

Az 1956-os forradalom és szabadságharc 68. évfordulóján együtt emlékeztek meg a helvéciaiak a művelődési házban. Az ünnepség díszvendége volt Dr. Latorcai Csaba, a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára és miniszterhelyettese, valamint dr. Mák Kornél, a Bács-Kiskun Vármegyei Közgyűlés alelnöke.  

Latorcai Csaba, Helvécia, 56-os forradalom és szabadságharc,
Dr. Latorcai Csaba államtitkár mondott ünnepi beszédet Helvécián
Fotó: Bús Csaba

Latorcai Csaba elevenítette fel az eseményeket

A művelődési házban megtartott ünnepségen Dr. Latorcai Csaba mondott beszédet, melyben felidézte az 56-os eseményeket.

– Október 23-a egy olyan nap, mely a magyar nemzet sorsfordító pillanatai közé tartozik. Ez a nap a bátorság, a hősiesség és a szabadság iránti szüntelen vágy jelképévé vált. Az évforduló arra emlékeztet, hogy a magyarok mindig bátran kiálltak nemzeti függetlenségükért és szuverenitásukért, bármilyen áron is kellett azt megszerezni vagy megtartani. A magyarok már sokszor bizonyították: képesek a legnagyobb áldozatokat is meghozni egy szabad és független Magyarországért. Az 1956-os hősök bátran szembeszálltak az elnyomással, és vérükkel pecsételték meg a magyar függetlenségi törekvéseket.

Nemzetünk jövője

Latorcai Csaba kiemelte: az 1956-os események arra tanítanak minket, hogy nemzetünk jövője akkor lehet biztos, ha képesek vagyunk az állandó párbeszédre a közös célok érdekében, valamint nyitottak vagyunk a kölcsönös előnyökön nyugvó gazdasági kooperációra, mind nyugati, mind keleti irányban.

Ez az ünnep nem csupán a múlt hőseinek tisztelete, hanem annak felismerése is, hogy a közös nemzeti emlékezet erősítése nélkül nem lehet egységes nemzetet építeni. A nemzet ereje a közös emlékezésben rejlik – mondta az államtitkár. 

Diákokat adtak műsort

A helvéciai ünnepség második részében a helyi Wéber Ede Általános Iskola tanulói emlékeztek meg az 1956-os eseményekről. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában