Lakitelek

4 órája

Hétfőn indul a Kossuth Kollégium: hazánk gazdasági helyzetét térképezi fel a kutatás

A Lakiteleki Népfőiskola szervezésében harmadik alkalommal rendezik meg a Kossuth Kollégiumot. A kutatóprogram célja Magyarország gazdasági helyzetének feltérképezése, különös tekintettel a pénzügyi szektor és a bankokkal való kapcsolatok vizsgálatára.

Vajda Piroska

A kutatás október 13. és 20. között valósul meg a Duna-Tisza közi térségben. A kezdeményezés célja, hogy az egyhetes kutatómunka alkalmával, az egyetemi és főiskolai hallgatók tanyákon, falvakban, városokban több mint ezer válaszadóhoz jussanak el, ahol értékes adatokat gyűjthetnek.

Kossuth Kollégium, Lakitelek, kutatás
Hétfőn indul a Kossuth Kollégium: hazánk gazdasági helyzetét térképezi fel a kutatás
Fotó: shutterstock.com

A terepmunka során négyfős csapatok – egy csoportvezető tanár és három hallgató – járják be a településeket. A személyes találkozások mellett lehetőséget biztosítanak a kérdések online módon történő kitöltésére is. Az így megadott válaszok szintén feldolgozásra kerülnek az értékelés keretében.

A Kossuth Kollégium szakmai vezetője Domokos László, az Állami Számvevőszék korábbi elnöke. A munkát segíti Botos Katalin, az Antall-kormány bankügyekért felelős tárca nélküli minisztere, egyetemi tanár. A szervezésért Hágen Ádám, a Népfőiskola Alapítvány munkatársa felel.

A Kossuth Kollégium célja, hogy az egyetemi és főiskolai hallgatók, tanáraik segítségével, a mindennapi emberek véleményét összegyűjtve, olyan valós ismereteket kaphassanak, amelyek feldolgozása hozzájárulhat a gazdasági helyzet megújulásához, valamint a kutatás során a résztvevők is szélesíthetik látásmódjukat a magyar társadalomról, az emberekről és valós képet kaphatnak a gazdaság helyzetéről. 

A kutatás során használt kérdőív teljesen anonim, semmilyen adatot nem rögzítünk a válaszadóról, ami alapján utólag beazonosítható lenne. A kérdőív érzékenyebb kérdéseit vissza is utasíthatja a válaszadó. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában