Fülöp Róbert

9 órája

Az újraválasztott polgármester eltörölné a kommunális adót Kiskunhalason

A Fülöp Róbert polgármester vezetésével működő halasi képviselő-testület még 2014-ben döntött a fizetős parkolási rendszer megszüntetéséről. A városvezető harmadik ciklusának kezdetén a kommunális adó eltörléséről is dönteni szeretne.

Pozsgai Ákos

Október elsejével lépett hivatalba a régi-új polgármester, aki első számú városvezetőként harmadik ciklusát kezdte meg, miután a halasiak többsége a legutóbbi helyhatósági választásokon újraválasztotta. Az új képviselő-testület alakuló ülése október 3-án, csütörtökön 13 órakor lesz a városháza dísztermében, ahol dönthetnek a kommunális adó eltörléséről.

kommunális adó, Fülöp Róbert polgármester
Fülöp Róbert polgármester eltörölné a kommunális adót Kiskunhalason
Fotó: Pozsgai Ákos

Fülöp Róbert polgármester közösségi oldalán közzétett legfrissebb bejegyzésében arról értekezik, hogy 2014-ben, nem sokkal az első polgármesteri eskütétele után, megfogták és kidobták az ablakon a felesleges, sokak által elutasított fizetős parkolási rendszert. Helyette 2 órás övezeteket alakítottak ki. A városvezető szerint az akkori döntést igazolja, hogy azóta is több utca lakói, üzlettulajdonosai kérvényezték az övezetek kiterjesztését.

A polgármester emlékeztet arra is, hogy 2017-ben 2 százalékról 1,9 százalékra csökkentették az iparűzési adót és megtartották a 2 millió forintos adómentességi határt.

Sokaknak lehet segítség a kommunális adó eltörlése

A város fejlődésének a lendületét azonban megakasztotta a Covid-járvány, majd a Magyarország közvetlen szomszédságában zajló háború, az energiaválság és az ezt követő infláció, a bajnak sajnos nincs vége, írta közösségi oldalán a polgármester, aki szerint azonban „Kiskunhalason bátornak kell lenniük és együtt kell előre menniük”. Fülöp Róbert arról írt, hogy a csütörtökön megalakuló képviselő-testületnek javaslatot tesz a kommunális adó eltörlésére.

„Nem kampányoltunk ezzel, ez nem egy hangzatos ígéret teljesítése. Ez megszabadulás egy velünk maradt, értelmetlen csökevénytől. Sokaknak ez segít, sokaknak egy bosszúsággal kevesebb” – fogalmazott bejegyzésében a polgármester, aki szerint Kiskunhalas történetének fontos állomása ez a javaslat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában